Kuşadası’nda, hava sıcaklıklarının normal derecelerin üzerinde seyretmesi ile vatandaşlar soluğu sahil kenarlarında aldı. Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da bulunan, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Milli Parkı, doğanın muhteşem atmosferinde denize girerek serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerle dolup taştı. Özellikle, hafta sonları, sabahın erken saatlerinde parka giriş için bekleyen vatandaşların uzun araç kuyrukları oluşturduğu gözlemlendi. Milli Park’ın hem doğal güzelliği hem de yaban hayatı içinde barındırması ile tam bir tatil cenneti olduğunu belirten tatilciler, buraya gelen vatandaşların kurallara uyarak, doğaya sadece ayak izlerini bırakarak tatillerini yapmaları mesajını verdi.

Kusadasi Milli Parka Ziyaretci Akini Basladi 478044 2216F59C6Bd7F86D9A2858Efb05B9E4F-1

‘Ses Gazetesi’ yazdı! ‘Başkan Günel’ o soruna duyarsız kalmadı ‘Ses Gazetesi’ yazdı! ‘Başkan Günel’ o soruna duyarsız kalmadı

TATİLCİLER ZEUS MAĞARASI İÇİN KUYRUKTA

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı Mahallesi’nde ki Dilek Yarımadası Milli Park sınırları içerisinde bulunan Zeus Mağarası, sezonun açılması ile birlikte ziyaretçi akınına uğrayan gözde noktalardan biri olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en önemli oluşumlarından bir tanesi olan ve Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı Mahallesi’nde ki Dilek Yarımadası Milli Park sınırları içerisinde bulunan Zeus Mağarası, sezonun gelmesi ile birlikte yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı. Sabahın erken saatlerinde, serinlemek için Zeus Mağarası girişi önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, doğa içerisinde yer alan mağaranın soğuk suyunda serinlemek için saatlerce sıra bekliyor. 200 metre rakımda Dilek Yarımadası'ndaki Milli Park girişinin batısında yer alan mağara 13 metre genişliğinde, 20 metre uzunluğunda ve 15 metre derinliğe sahiptir.
Mağaranın mavi ve yeşil renkli karbonatlı maden suyu, dağdan gelen kaynak suyu ile tuzlu deniz suyunun acı bir karışımından oluşarak yüzmek ve yıkanmak için yıl boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Kusadasi Milli Parka Ziyaretci Akini Basladi 478044 438A4Fabffbd35F9A1Fff1A861Ae413B-1

Muhabir: AYLİN ESER