Muğla Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle, gastronomi dünyasının en seçkin isimlerini ve lezzet tutkunlarını Bodrum’da buluşturan, Uluslararası Gastro Bodrum Fest 2024 gerçekleşti. Festivale, KUPAD Başkanı Aydın Sürer ve KUPAD Başkan Yardımcısı Milli Şef Tülay Önbul’da jüri özel davetlisi olarak Kuşadası’ndan katılım gösterdi. Kuşadası Bodrum İskele Meydanı’nda düzenlenen ve ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ünlü şeflerin de boy gösterdiği festival kapsamında, gastronomi çalıştayı, paneller, farklı kategorilerde yarışmalar, atölye çalışmaları büyük beğeni topladı. Organizasyon sonunda, yarışmalardan derece elde eden isimlere duayne şefler tarafından ödül ve belgeleri takdim edildi.

Kusadali Sefler Gastro Bodrum Festde Boy Gosterdi 474292 8Abe550Ba346C9C6E4F25Dee01226D10

YEMEK YARIŞMASININ HEYECANI NEFESLERİ KESTİ

Organizasyonun yemek yarışması kategorisi Uluslararası Aşçılar yarışması, Chef’ler arası yemek yarışması, üniversiteler ve liseler arası yemek yarışması, Basın mensupları yarışması, Butik Pasta ve Kurabiye yarışması, Ekmek yarışması, Vegan Aşçılar yemek yarışması, Engelsiz lezzetler yarışması ve Tekne aşçıları yemek yarışması kategorilerinde düzenlendi. Yarışmaya, 150 kategoriden toplam 420 profesyonel ve amatör bireysel yarışmacı şef katıldı. 35 adet lise ile 14 üniversite takım olarak yarıştı. Festivalin ilk gününde, 35 lisenin mücadele ettiği yemek yarışması düzenlendi. Büyük heyecana sahne olan yarışmada, öğrenciler zamana karşı hünerlerini sergiledi. Festival kapsamında ayrıca cağ kebabı, kağıt kebabı, tantuni gibi yöresel lezzetlerin de satışı yapıldı. Etkinliğe yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdi. Yemek yarışması ulusal ve uluslararası platformda kendini kanıtlayarak adını dünyaya duyurmayı başaran jüri üyelerine de ev sahipliği yaptı. Türkiye’de ki Aşçı Federasyonu temsilcileri, duayen şefler ve 12 farklı ülkeden uluslararası şeflerin katıldığı organizasyona, Kuşadası’ndan KUPAD Başkanı Aydın Sürer ve KUPAD Başkan Yardımcısı Milli Şef Tülay Önbul’da yine özel davet üzerine organizasyona dahil olarak, yarışmalara yön veren duayen isimler arasında organizasyonda yerini aldı.

Kusadali Sefler Gastro Bodrum Festde Boy Gosterdi 474292 85320565Cd0Df2Cb17Eed8513522E4Be

Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı... Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı...

DUAYEN ŞEFLER ATÖLYE ÇALIŞMALARINDA BULUŞTU

Ünlü Şefler Tuğba Ünal , Rüzgar Sünbül ve Muğla Mutfağı kitabı yazarlarından, Akademisyen Selma Atabey’in de katılım gösterdiği organizasyonda, ulusal ve uluslararası kategorilerde adını duyuran profesyonel şefler, düzenlenen atölye çalışmalarında buluştu. Moderatörlüğünü TV Programcısı Sahrap Soysal’ın yaptığı whorkshop’ta Erdem Dırbalı, Cüneyt Asan, Bedri Usta, Eyüp Kemal Sevinç, Ayvaz Akbacak, Aden Ekşi, Yoldaş Sönmez ve Aydın Demir kendi kategorilerinde deneyimlerini davetlilerle paylaştı. Workshopların yanı sıra yine konusunun uzmanı panelistlerin, kurum ve kuruluş başkanları ve yöneticilerinin de de katılım gösterdiği organizasyonda geçmişten bugüne yemek kültürü detaylı olarak konuşuldu.

Kusadali Sefler Gastro Bodrum Festde Boy Gosterdi 474292 0D636F8A772A2105F0F747Fc74716Ffc

‘ANTİK ÇAĞ’DAN GÜNÜMÜZE MUĞLA MUTFAĞI’ KİTABININ TANITIMI GERÇEKLEŞTİ

Organizasyon çerçevesinde, Bodrum Kalesi’nde, Antik çağlardan günümüze kadar Muğla mutfağının lezzetlerinin anlatıldığı, ‘Antik Çağ’dan Günümüze Muğla Mutfağı’ kitabın tanıtımı da gerçekleşti. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşinin de katılım gösterdiği tanıtıma, yoğun bir davetli katılımı gerçekleşti. Muğla Valiliği koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapurcuk Kültür ve Gastronomi İşletmesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile hazırlanan kitapta antik çağlar, Osmanlı Dönemi ve günümüze ait yemek tarifleri yer alıyor. Proje Koordinatörü – Muğla Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Uzmanı Doç. Dr. Buket Ballıel Ünal ile editörler Girişimci ve Kapurcuk Marka Direktörü Av. S. Ece Baysal, Öğretim Görevlisi Dr. Selma Atabey, Öğretim Görevlisi Dr. Alper Gölbaş, tüm kazı başkanları ve bölüm yazarları ile hazırlanan kitap Antik Dönem’e ait 35, Osmanlı Dönemi’ne ait 6, yöresel ve günümüze ait 25 yemek tarifi ile toplam 66 tariften oluşuyor.

Kusadali Sefler Gastro Bodrum Festde Boy Gosterdi 474292 6A272F68564Ed8Bc136C2768Dcef12E9

Muhabir: AYLİN ESER