Siyaset

‘Kursağımızdan haram lokma geçmedi’

CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın ziyaretinde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, görev süresi boyunca sayısız müfettiş denetiminden geçtiklerini hatırlatarak, “Bizim başımız diktir. Kursağımızdan bir lokma haram geçmemiştir. Bundan sonrada geçmez” dedi.

Abone Ol

 Büyükşehir Belediyesi’nin son uyguladığı yonca dağıtım projesini atıfta bulunan Tuncay Özkan, “Özlem başkan bizim dört yapraklı yoncamız. Tekrar huzurunuzda kendisine teşekkür ediyoruz. Böyle bir başkanla yol arkadaşlığı yatığımız için mutlu olduğumuzu, geleceğe daha güvenle baktığımızı, yerel yönetimlerdeki başarımızı, CHP’yi iktidara taşıyacağını çok iyi biliyoruz. Bunları sizlerin huzurunda söylemekten de ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

  ‘MEYVELİ AĞAÇ TAŞLANIR’

Özlem Çerçioğlu’ndan övgüyle bahseden ve FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışılması konusunda konuşan Mustafa Balbay ise “Halkla bu kadar teması olan özellikle kadınlarla bu kadar müthiş etkileşimi olan başka başkan görmedim. Bu başarıyı bizde hep beraber canı gönülden hem gururu ve sevinç ile alkışlıyoruz. Meyveli ağaç taşlanır. Son zamanlarda bazı televizyon kanallarında bazı haberler görüyorum. Demirel, yakışan iftiradan korusun Allah demiş. Biz hizmet eli olarak gördüğümüz Özlem hanımı, Aydın’ın bu değişen güzelleşen yüzüyle özleştiriyoruz. Ben kendisine Aydınlıların sahip çıkacağına yüzde yüz eminim” şeklinde konuştu.
  Metin Lütfi Baydar ise Aydın’ın modernleşmesinin sembolünün Özlem Çerçioğlu olduğunu modernleşmenin düşmanının ise FETÖ olduğunu kaydetti.

‘BİZİM BAŞIMIZ DİKTİR’

Konuklarına teşekkür eden Özlem Çerçioğlu, “Buradan bir kere daha tüm FETÖ’cüleri lanetliyorum. Bu insanlar bizim gibi çağdaş, modern, laik insanlarla yıllarca mücadele verdiler. Bugünlerde, 15 Temmuz öncesi siyasi husumeti olan kişiler 15 Temmuz’dan sonra siyasi husumetini FETÖ’ye bağladı. Bizim 3 tane odamız var, o odalar sürekli müfettişlere tahsisli. Biz denetlemekten hiçbir zaman çekinmedik. Ben 8,5 yıldır belediye başkanıyım. Her zaman devletin görevlileri gelmiştir. Gelmeye de devam eder. Adın Büyükşehir Belediyemiz, her zaman kanunların bize verdiği yetkiye dayanarak kanunlar çerçevesinde çalışmıştır ve çalışmaya devam eder. Bizim başımız diktir. Kursağımızdan bir lokma haram geçmemiştir. Bundan sonrada geçmez. Geçen olursa da gereğini yaparım” ifadelerini kullandı.

 ‘HEPİMİZ BÜLENT BEY GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ’

 Ziyarette CHP Sözcüsü Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın ‘faşist dikdatör’ sözü hatırlatına Tuncay Özkan, “Herkes kediye kedi der. Biz hepimiz kediye kedi diyoruz. Biz hepimiz Bülent bey gibi düşünüyoruz. Bizde CHP’de kediye fare denmez. Kediye kedi demeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.