TCMB'nin Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

Kredi kartlarından nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanan aylık azami akdi faiz oranının hesaplanma yönteminde yapılan değişiklikle birlikte, bu oran yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseltildi.

Son dönemde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artışın ardından nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı, ihtiyaç kredisi faiz oranından düşük kalmıştı. Yapılan düzenlemeyle bu farklılık giderilirken, söz konusu yeni faiz oranları bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Kredi Kartlarinda Yeni Donem Resmi Gazetede Yayimlandi 454186 6B1Ab68B372645045Ef368B2C0Aefd5D

Merkez Bankası, bankalara gönderdiği yeni uygulama talimatıyla gerçek ve tüzel kişiler için Türk lirası (TL) mevduat payı hedeflerini güncelledi.

Bu güncellemeyle birlikte, bankaların tüzel kişi TL mevduat payı için aylık artış hedefleri belirlendi. Öncesinde tüzel kişi TL mevduat payı için önceden belirlenmiş bir artış hedefi bulunmuyor ve bu seviyenin 18 Ağustos 2023 tarihindeki seviyesinin korunması gerekiyordu.

Deutsche Bank'tan dolar analizi Deutsche Bank'tan dolar analizi

Kredi Kartlarinda Yeni Donem Resmi Gazetede Yayimlandi 454186 Ba98C6C15740B34Bd6F38C128134Ec05

Bununla birlikte, bankaların TL mevduat payı seviyelerine bağlı olarak gerçek kişi TL mevduat payı için belirlenen aylık artış hedefleri de güncellendi ve hedeflere ulaşılamaması durumunda uygulanacak komisyon oranları artırıldı.

Yeni uygulama talimatı, bugünden itibaren geçerli olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ