Aydın'ın Karacasu ilçesinde 1800'lü yıllardan bu yana helvacılıkla uğraşan ailenin 7. kuşak temsilcisi Adnan Mete, 2 asırlık aile geleneğini yaşatmaya çalışıyor. Çeşitli ürünlerin üretildiği işletmede Ankara Helvası olarak da bilinen yaz helvası özel müdavimleri olmasıyla dikkat çekiyor.
Abone Ol
"SEBEBİNİ BİLMİYORUM"
Sözlerini sürdüren Mete, "Haftada bir yapıyorum. 10 kilo üretiyorum. Yıllardan beri bu miktarda üretiyorum. Bu hiç değişmedi. Sadece bayramda 20 kiloya çıktığımız oluyor. Neden Ankara helvası denildiğini bilmiyorum. Ankara Başkent, ünlü bir yer belki ondan denilmiştir. 1800'lerden beri helvacıyız. Ben 7. Kuşak helvacıyım. Tahin, tahin helvası, irmik helvası, yaz helvası ve çıtır susamlı helva üretiyorum" ifadelerini kullandı.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.