Nazilli Belediyesi Haziran ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Selâhattin Yılmaz’ın başkanlığında meclis toplantısında gerçekleştirildi.

Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda kararlar, oy birliğiyle belirlendi. Meclisin aldığı ilk kararda oy çokluğuyla Nazillispor’un kullandığı Esat Ergüler Tesisleri, Yıldırım Demirören Tesisleri, Pınarbaşı sahası ve Sümer sahalarını siyah beyazlı kulübün kullanımına kapandı. Kararın ardından Nazillispor kulübü tesisleri boşaltması bekleniyor.

Nazillispor Tesislerden Cikartiliyor 476278 98Bca95865E7E2C70C4Ddeb92Daf1Ddc

“KANUN YASAKLAMIŞ”

Haziran ayı meclis kararının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Yardımcısı, kanun gereği şirket olan takıma bütçe ayırmalarının söz konusu olmadığını dile getirerek, “Bunu başkanımız ayrıntılı bir şekilde açıklayacak. Ancak biliyorsunuz ki Nazilli Belediyespor adına tahsis yapılmıştı. Nazilli Belediyespor Derneği Nazillispor A.Ş.’ye dönüştü. Dolayısıyla Nazilli Belediyespor olmaktan çıktı. Hal böyle olunca 5393 sayılı belediye kanunu da profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapmayı yasaklamış. Aynı zamanda 2023 yılı sayıştay raporunda da çok ciddi bir eleştiri konusu yapılmış. Kamu zararı çıkartılmış. Ayrıca bizim bütçemiz çok kıt. Nazillispor’a ayda 2 buçuk 3 milyon TL bütçe ayırmamız mümkün değil. O nedenle tahsisin iptaline karar verdik.” dedi.

Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

Nazillispor Tesislerden Cikartiliyor 476278 5E0724Fd161Bbcb3C9E4877F0C807564

“NAZİLLİSPOR BİZİM MARKAMIZDIR”

Amatör branşlara destek vereceklerini ifade eden Selahattin Yılmaz, “Yine futbol için, Nazilli’nin sporu için ne gerekiyorsa amatör spora destek vereceğiz. Tüm amatör spor kulüplerine maddi manevi destek olacağımızı seçim beyannamemizde söylemiştik. Nazillispor bizim markamızdır. Elimizden ne geliyorsa yardım yapmaya söz vermiştik ancak günümüz koşullarında borcunun çok fazla olması, hem de kulübü yöneten beyefendinin yüksek miktarlarda isteğini karşılamamız mümkün olmadığı için bu kararları aldık. Orada öğrenci yetiştirmek adına ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

Nazillispor Tesislerden Cikartiliyor 476278 1Ea7D218A311D9Defa3Bf12374D0Fda8

Yılmaz son olarak yeni bir kulüp kurmayı düşünüyor musunuz sorusuna da, yeni bir futbol kulübü kurma konusunun da değerlendirme aşamasında olduğunu ancak gündemlerinin bu olmadığını aktardı.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR