Zeki İnal döneminde kurulan daha sonra meclis toplantılarında tartışmaların odağında yer alan Karbel'in kapatılması için Millet İttifakı Meclis Üyeleri yoğun çaba harcamıştı. Önceki yönetim zamanında kapatılması kararı alınan Karbel'in SGK borcu nedeniyle kapatılmadığı öğrenilirken yeni dönemde yeniden faaliyete geçirme kararı alındı.

AVANTAJLARI OLABİLİR

Son meclis toplantısında KARBEL Müdürü olarak Mehmet Altıntaş görevlendirilirken konu ile ilgili Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı bir açıklama yaptı. Büyükyapıcı, "Karbeli ayağa kaldırmayı düşünüyorum. 400 bin lira civarında sigorta borcu varmış. Bu sebeple kapatılamamış, bu bizim için bir ışık yaktı. Doğru çalıştırıldığında bu şirketlerin sağlıklı olacağını düşünüyoruz. En önemlisi de belediye bünyesinde benzinliği çalıştırırken yaşadığımız sorunları yaşamamak için ve iskontolu satış avantajlarını kullanabilmek için benzinliğin bu şirketin üzerine aktarılarak çalıştırılması uygun olabilir" dedi.

CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda” CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda”

Karacasuda Karbel Yeniden Faaliyete Gececek 470500 B11Cf28A987F7164703B73842682D69A

"AKARYAKIT İSTASYONU İÇİN FAYDASI OLACAK"

Sözlerini sürdüren Büyükyapıcı, "Bu konuyu daha iyi bilen uzmanlarla görüşüp bu Karbel şirketini çalıştırmak istiyoruz. Sizlere gelişmelere göre yine bilgi vereceğim. Belediye üzerinde yapıldığında zimmet çıkma ihtimali yüzünde iskonto yapılamıyor, bu sebeple de diğer istasyonlarla rekabet edilemiyor. Şirket üzerinden benzinliği çalıştırıp iskonto sayesinde satış kapasitesini artırma düşüncem var. Bu nedenle bu Karbel şirketini önemsiyorum. İnşallah gelişmeler hakkında gündem geldikçe sizi bilgilendirmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK