Kuşadası Belediyesi ‘Anneleri’ unutmadı Kuşadası Belediyesi ‘Anneleri’ unutmadı
Açılış ve yoklama ile başlayan meclis toplantısında daha sonra bir evvelki meclis zaptı kabul edildi. Ardından GEKA tarafından desteklenen, "Dağ bisikleti ve doğa yürüyüşlerinde yeni bir destinasyon: Karacasu" projesi kapsamında Karacasu Kaymakamlığı ile protokol yapılması hususunun görüşüldü. Konu hakkında "Kaymakamlık tarafından yürütülen bir proje bu. GEKA tarafından desteklenmiş. Bitmek üzere. Bitirilip devrinin bize yapılması düşünülmekte. Bundan dolayı ek bir protokole ihtiyacımız var. Bununla ilgili olarak Kaymakamlıkla bir protokol yapılacak" bilgisi verildi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SAĞLIK TURİZMİ HAMLESİ

Karacasu Belediyesi tarafından Büyükdağlı Mahallesi 568 ada, 1 parsel üzerine yaptırılan Bungalov evlerinin sağlık turizmine uygun yap- işlet-devret modeline göre 10 yıllığına açık arttırma usulüne göre kiraya verilmesi hususu görüşüldü. Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, "Daha önce 10 yıllığına kiraya verilmesi diye karar almıştık ama şimdi içindeki eksiklikleri kiralanan kişinin yapması yönünde karar alacağız. 11 milyon civarında bir yatırım yapılacak. Yap işlet devret modeli ile yapılacak" şeklinde bilgi verdi. Başkan Erikmen, "Bu bölgeye ikinci bir GES ve branş hastanesi planlıyoruz. Buranın havasından sağlık turizmi için faydalanacağız" dedi.

"1 NİSAN'DAN SONRA GELEN YÖNETİM KARAR VERSİN"

CHP'li İbrahim Kayahan, "1 Nisan'dan sonda belediyeyi devralan belediye başkanın ve gelecek meclisin bu kararı almasından yanayım. Belki başka bir düşünce olacak. Bu kararı seçilecek kişiler versin" önerisi getirdi.

Mehmet Erikmen, "Biz seçilsek de seçilmesek de 31 Mart'a kadar burada belediye başkanıyız. O tarihe kadar hem maaş alacağız. Hem de bu millete hizmet edeceğiz. Yapacak olduğumuz işlerle alakalı önümüzde seçim var deyip bekleyecek değiliz. Bu yüzden bunu oylarınıza sunuyorum" karşılığını verdi. Gündem maddesi CHP'li üyelerin tamamı ve bağımsız üyenin ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP üyelerinin kabul oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi.

Son olarak Yaylalı Mahallesi 222 ada 27 parsel üzerindeki 37,50 metrekarelik yol fazlasının satış işlemi görüşüldü. 1990 yılında satışı yapıldığı ancak evrak işlemleri yarıda kaldığı bilgisi verildi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

"HALI SAHA YENİLENSİN"

Gündem maddeleri tamamlandıktan sonra Bağımsız Meclis Üyesi Nail Kurt, "Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde bulunan sahanın yüzeyi oldukça bozulmuştur. Kullananların yaralanmaması ve sakatlanmaması için bu halı sahanın belediye imkanlarıyla tadilatının yapılmasını arz ederim" ifadelerinin yer aldığı önerge sunmak istedi. Başkan Erikmen, önergelik bir durum olmadığını ifade ederken "10 gün kadar önce protokol yaptık zaten. Bu sahayı yenileyeceğiz" şeklinde bilgi verdi.