Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı'nın Ankara'da programda olması sebebiyle meclisi başkan vekili Fehmi Koruk yönetti. Açılış ve yoklama, bir evvelki meclis zaptının görüşülmesi ile başlayan toplantıda ilk olarak Belediyeye ait Yaylalı Mahallesi'nde 264 ada 3 no'lu parselde bulunan Karacasu İlçe Halk Kütüphanesinin tahsis yapılması hususu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Yenice Mahallesinde mezarlık yer ücretlerinin belirlenmesine geçilirken bu konuda Belediye Başkan Yardımcısı Murat Büyükgümüş tarafından, "4 bin 400 gibi bir maliyet hesabı yaptık.

Karacasu Belediyesi Icra Kiskaci Altinda 15 Yerin Satisi Meclisten Gecti 477422 C9650A7Bb0F2E16469F3D5B88Ea4Fe6A

Bir mezarın yapılmasında 200 adet biriket tuğla, 4 torba çimento, 1 kepçe kum kullanılıyor. İşçilikle birlikte birim fiyatı toplandığında belediyeye maliyeti 4 bin 400 lira. Yıllardır 1500 lira alınıyor. Bunun güncellenmesi, en azından maliyetinin çıkarılması gerekiyor. Mezar başına 5 bin lira alınması gibi bir düşüncemiz var" şeklinde bilgi verildi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

YÜZME HAVUZUNDA ORGANİZASYON TARİFESİ BELLİ OLDU

Ataeymir Geyre, Yenice, Ataköy ve Esençay Mahallelerinde imar planı yapılması için İller Bankası A.Ş'den borçlanma yapılması hususu görüşüldü. Bu çalışmalar için 1 milyon 960 bin lira borçlanılması hususu oy birliği ile kabul edildi. Belediyeye tahsis edilen yüzme havuzunun düğün nişan gibi organizasyonlar için kiralanması durumunda ücret tarifesinin belirlenmesi hususu görüşüldü. Belediye yönetiminin getirdiği her bir organizasyon için 15 bin liralık ücret tarifesi oy birliği ile kabul edildi.

Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı... Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı...

DÜĞÜN VE CEMİYET YERLERİNDE ARTIŞ YAPILDI

2024 yılı gelir tarifesinde belirlenmiş olan ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi konusu görüşüldü. Bu konuda Başkan Yardımcısı Murat Büyükgümüş, "Cumhuriyet meydanının kirası 750 liray, bunu 2 bin 500 liraya yükselteceğiz. Konuk evinin de çift kişi 350, tek kişi 200 lira gibi bir ücreti var. Bunu da çift kişi 1000 lira, tek kişi 700 lira yapmak istiyoruz. Geyre otoparkında daha önceden otobüs için 100 lira, otomobil 50 lira, motosiklet 20 lira şeklinde. Otobüsü 200, otomobili 100, motosikleti ise 50 liraya yükseltmek istiyoruz. Köylerdeki cemiyet yerleri için 1000 lira, Ataeymir, Yenice merkezdeki cemiyet yerleri için bin 500 lira tarife belirledik. Gündüz yemek akşam düğün yapacaksa da çift ücret yani 3 bin lira gibi bir tarife belirledik" şeklinde bilgi verdi. Fiyat tarifesi bu şekilde oy birliği ile kabul edildi. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı meclisi ve murakabe heyeti için 5 asil 5 yedek üye seçilmesi gibi hususu daha sonraki meclise bırakıldı.

15 YERİN SATIŞA ÇIKMASI OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

Daha sonra satış gündemlerine geçildi.

Yaylalı Mahallesi 32/7 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik A Blok 1 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/8 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik A Blok 2 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/7 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik A Blok 3 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/8 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik A Blok 4 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/8 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik B Blok 16 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/8 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik C Blok 28 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/8 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik C Blok 34 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/7 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik C Blok 35 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/8 sokak 318 ada 6 parseldeki 75 metrekarelik C Blok 36 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/7 sokak 318 ada 6 parseldeki 150 metrekarelik D Blok 37 no'lu dükkan, Yaylalı Mahallesi 32/7 sokak 318 ada 6 parseldeki 125 metrekarelik D Blok 39 no'lu arsa, Ataeymir Cumhuriyet Mahallesi 308 ada 19 parseldeki 9.617,58 metrekarelik zeytinli tarla, Işıklar Mahallesi 108 ada 11 parseldeki 10.604,00 metrekarelik zeytinli tarla, Karacaören Mahallesi 128 ada 12 parseldeki 1.053,87 metrekarelik tarla ve Palamutçuk Mahallesi 102 ada 91 parseldeki 9.723,26 metrekarelik tarlanın satışa çıkarılması oy çokluğu ile kabul edildi. CHP'li üyelerin tamamı bu gündem maddelerine evet oyu verirken AK Parti ve MHP'li üyelerin oyları satılan yerlere göre değişti. Memduh İlgili tamamına çekimser kalırken Mehmet Gümüş bazı maddelerde çekimser kaldı bazılarında ret oyu verdi. Mehmet Demiralak bazı maddelere ret oyu verirken bazılarında çekimser kaldı bazılarında evet oyu kullandı. Nuri Tezcan da bazı maddeler de çekimser kalırken bazılarında evet oyu kullandı.

Karacasu Belediyesi Icra Kiskaci Altinda 15 Yerin Satisi Meclisten Gecti 477422 10E5E9670961F65432C03833B7Ba0A6D

KİRACILAR DİLEKÇE VERDİ

Bu gündem maddelerine geçilmeden önce mekan işleten bazı işletmecilerin meclise sunduğu, "Halihazırda isletmekte olduğumuz işyerlerimizi belediyemiz satmak istemektedir. Belediyemizin borçları olduğunu biliyoruz ancak bu yerler sizler tarafından bizlere gösterilip kiraya verildi. Bizler o mekanları yaparken o zaman 70-80 bin lira masraf yaptık. Buraya geçtiğimiz için çarşı içindeki hazır mekanları elden çıkardık. Satışa çıkarılan mekanları alacak gücümüz yok. Biz bu iş yerlerimizin satılmasını istemiyoruz. Lütfen belediye olarak başka kaynaklar ve satılacak yerler bulun" ifadelerinin yer aldığı dilekçe okundu.

SATMAZSAK İCRA İLE ELİMİZDEN GİDECEK

Bu gündem maddelerinin oylamasına geçilmeden önce muhalif meclis üyelerinin talebiyle kiracısı bulunan dükkanların durumları ve sahipleri ile alakalı tek tek bilgi verildi.

Satışlarla alakalı Başkan Yardımcısı Murat Büyükgümüş, "Bizler önceki meclisle birlikte bu mecliste bunları geçirerek satış gündeminden başka gündemlere geçmek istiyoruz. Bunların meclisten geçmesi hemen satılacakları anlamına gelmiyor. Hem ciddi bir süreç hem de değerini etmiyorsa satmaktan vazgeçeceğiz. Değerini bulanları da satmak zorunda kalacağız. Çünkü alacaklılar kapıya ciddi anlamda dayandı. Bir an önce yer satma konusunu kapatıp önümüze bakmak istiyoruz. Bizim derdimiz para eden birkaç yer satıp az bir satışla bu işi kapatmak. Satmak aklı başında insanlar olarak baktığımızda doğru değil ama belediyenin zeytinlikleri yıllardır bakılmamış, belediyenin zeytinliği olduğu halde önceki dönemde gitmişler bir zeytinyağı firmasından 120 bin liralık zeytinyağı almışlar. Madem bu zeytinlikler bakılabiliyordu da neden zeytinlerin yağı sıkılıp şişelenmedi" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANIN ARACI YOLDA KALDI, 13 BİN LİRA İÇİN NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK"

Büyükgümüş ayrıca, "Her yerden birer tane çok para edecek yeri satmak istiyoruz. Ekonomiyi toparladığımız zaman yeni yerler almak için mücadelemiz de olacak. Çok mu mutluyuz değiliz ama bir parça yer satıp çok para ettirip bu konuyu tamamen temizlememiz lazım. Alacak verecek muhabbetinden dolayı yerimizde sayıyoruz. Dişli dönmedi daha. Döndürmemiz için bir hamle yapmamız lazım. Bütün mahallelerimiz bizim mahallemiz. Merkez dahil buna. Bütün taşınmazlarımız değerli dükkanından arsasına. Ama bugün bunları değerinde satmazsak eğer yarın bunlar icra yoluyla elimizden gidecek. Gelen icraya vereceğim diyor. 4-5 yıl bu belediyeden ekmek yemiş insanlar icraya vereceğim diye karşımıza oturuyor. Bugün Karacasu Belediye Başkanı Ankara'ya giderken yolda kalıyor. 13 bin lira masraf çıkıyor. Ödemek için vızık vızık para arıyoruz. Durum bu kadar vahim. Biz de yer satmak istemiyoruz ama satmadan parayı döndürmeden yapabileceğimiz bir alternatif yok" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR TOPRAK SATILMAMALI"

MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Gümüş, "Kirada olan para getiren dükkanlar satılmamalı. Verimli olan meyve veren ağaçları bulunan araziler satılmamalı. Nerede olursa olsun ben toprak satışlarına karşıyım. Kullanılmayan, boş dükkanlar satılabilir o ayrı" dedi.


2 YENİ MÜDÜRLÜK

Satış gündemlerinin ardından norm kadroda değişiklik yapılması hususunun görüşüldü. Bu madde ile alakalı, Büyükgümüş, "
Mezarlıklar Müdürlüğü ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü açıyoruz. Destek Hizmetleri Müdürlüğünü iptal edip onun yerine Kırsal Hizmetler Müdürlüğü oluşturduk. Birini Yaykın'da birini Ataeymir'de oluşturacağız. Müdürlüğün kuruluyor olması oraya yeni memur alınacağı anlamına gelmiyor. Vekaleten mevcut personelden görevlendirilme yapacağız" şeklinde bilgi verdi. Gündem maddesi oy birliği kabul edildi.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK