AK Parti ile CHP karşı karşıya AK Parti ile CHP karşı karşıya

Son yapılan genel seçimlerin ardından Millet İttifakı dağılırken, Türkiye’nin diğer illerinde olduğu gibi Aydın’da da CHP ve İYİ Parti, yerel seçimlere ayrı girdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra 17 ilçe belediye başkanlığından 13’ünü kazanan CHP, seçime damga vurdu. 14 belediye başkanına sahip olan CHP’nin aksine İYİ Parti ise, seçimde adeta havlu attı.

Iyi Parti Aydinda Eridi Parti Tabani Istifa Bekliyor 459238 D3E06Ac1Add8404F7E6078B23761B92B

Millet İttifakı kapsamında CHP ile iş birliğinde girdiği 2019 yerel seçimlerinde iki belediye başkanı ve 55 meclis üyesi çıkaran İYİ Parti, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde iki belediye başkanı ve 10 meclis üyesi ile görev alarak, grup kurmuştu. 2024 yerel seçimlerine hür ve müstakil girme kararı alan İYİ Parti, yerel yönetimlerde neredeyse yok olmanın eşiğine geldi. 18 belediye başkanlığından hiçbirisini kazanamayan İYİ Parti, 16 ilçe belediye meclisinde de sıfır çekti. İYİ Parti, sadece Kuşadası’nda meclis üyesi çıkardı. Yapılan 18 belediye başkanlığı seçiminde yalnızca Kuşadası’nda ikinci parti olan İYİ Parti’den Kuşadası Belediye Meclisi’ne toplam 9 üye seçildi. Söz konusu meclis üyelerden 2’sinin ise Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev alacağı bildirildi. İYİ Parti, siyasi hayatında sergilediği inişli çıkışlı performansla ‘nereden nereye?’ dedirtti.

Aydın Büyükşehir, Efeler, Kuşadası gibi kimi yerlerde eski CHP’li isimleri belediye başkan adayı olarak gösteren İYİ Parti’nin yerelde iktidar olan CHP’ye seçimi kaybettirme taktiği de tutmadı.

Yerel seçimlerde elde edilen başarısız tablonun ardından, İl Başkanı Ahmet Ertürk ve yönetiminin istifası, parti tabanında beklenmeye başlandı.

Muhabir: Emrah Dinçer