Aydın'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlere, Millet İttifakı kapsamında CHP ile iş birliğinde giden İYİ Parti, Nazilli ve İncirliova’da belediye başkanlıklarını kazandı. İYİ Parti’li her iki belediye başkanı da, 5 yıllık görev sürelerini tamamlamadan AK Parti’nin yolunu tuttu.

Zencirci'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret Zencirci'den Başkan Çerçioğlu'na ziyaret

GÜVEN DUYGUSU SARSILDI

Kendisinden seçilen belediye başkanlarını elinde tutamayıp iktidar partisine kaptıran İYİ Parti, 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimler öncesinde ise Aydın seçmeninin kafasında, soru işareti oluşturdu. Vatandaşların aklı, “İYİ Parti’den seçeceğimiz yeni başkanlar, başka bir partiye geçer mi?” sorusu ile karıştı. Yerel seçimlere hür ve müstakil girme kararı alan İYİ Parti’nin kısa süre önce farklı siyasi partilerden kendisine geçen isimleri Aydın Büyükşehir ve birçok ilçede belediye başkan adayı göstermesi ise vatandaşların İYİ Parti’ye olan güven duygusunu da iyice sarstı.

SAHADA EKSİK KALDI

İYİ Parti’ye emek veren partililer yerine başka siyasi partilerde parlayan isimlerin belediye başkan ve meclis üyesi adaylıklarında ağırlıklı olarak değerlendirilmesi, parti tabanını da rahatsız edip, kızdırdı. Tepkili partililerden oluşan küskün ordusu, seçim çalışmalarına katılmayıp, İYİ Parti’yi sahada zayıflattı. 6'lı masadan kalktığında İYİ Parti’de oluşan sıkıntılar, yaklaşan yerel seçimler öncesinde ise Aydın’da tavan yaptı.

İL BAŞKANI DAYANMIYOR

Türk siyasetine, 2017 yılında adım atan İYİ Parti’nin son 7 yılında Aydın İl Teşkilatı’nda çok sayıda il başkanı değişikliği yaşandı. Kurucu İl Başkanlığı’nı Recep Taner’in yaptığı partide, il başkanı olarak sırasıyla Betül Akçanal, Cemal Sarı, Süleyman Demirci ve yine Recep Taner görev aldı. Taner’in istifası ile boşalan göreve ise son olarak Ahmet Ertürk atandı.

Kaynak: EMRAH DİNÇER