Marmara Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdikten sonra iş hayatına atılan Ahmet Çekiner (37) İstanbul'da bir giyim mağazasının 4 yıl yöneticiliğini yaptı. İşinden ayrılıp bir süre kozmetik firmasında işletme müdürü olarak görev yapan Çetiner, edindiği iş tecrübelerinin ardından kendi işini kurmaya karar verdi. İstanbul'un kalabalığından kaçarak babaocağı Nazilli'ye yerleşen Çetiner'e annesinin gurbetteyken kendisine gönderdiği gıda kolisine koyduğu tarhana, reçel, zeytin salça ürünleri kuracağı iş konusunda ilham kaynağı oldu. İstanbul'dan Nazilli'ye göç hikayesini 'Ege'ye dönüş' olarak markalaştıran Çetiner, 2017'de bir kilogram zeytin ve bir teneke zeytinyağı ile başladığı girişimcilik serüvenine başladı. Çetiner, 7 senenin sonunda kendi üretimi olan 400 çeşit ürünü ülke genelinde 20 binden fazla haneye ulaştırmayı başardı. E-ticaret ile ülkenin tamamına ürünlerini gönderen Çetiner, geçtiğimiz yıl ilk ihracatını Kanada'ya gerçekleştirdi.

Istanbulun Kalabaligindan Kacti Gida Patronu Oldu 462234 086108E8B097Cf777E36Ddf15C186E79

Eski rektör Aldemir’den imalı paylaşım Eski rektör Aldemir’den imalı paylaşım

PANDEMİYİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Firmasını 2030 yılına kadar Türkiye'nin en başarılı nitelikli gıda perakendecisi haline getirmeyi hedefleyen Çetiner, "Pandemi süreci ile birlikte ülkemizdeki e-ticaret alışkanlıkları çok hızlı değişti. 5 ilâ 10 sene sonra varacağımız noktaya 1 sene içinde geldik diyebilirim. Özellikle bölgemizde doğal gıdaya erişim nispeten daha kolay. Biz de bu doğal gıdaları ülkemizle buluşturuyoruz. Firmamız geleneksel tarifleri güncel tekniklerle birleştirip insanlara doğal, sağlıklı ve nitelikli gıda sunuyor. Dünyaya da memleketimizin ürünlerini tanıtıp satmakta kararlıyız"

Istanbulun Kalabaligindan Kacti Gida Patronu Oldu 462234 769F177059Bdf89Bb2C0A42903Fcddbc

"DOĞAL GIDANIN BAŞKENTİ OLACAĞIZ"
​​​​​​​
Çetiner, Aydın'ın nitelikli gıda endüstrisinin başkenti olacağını belirterek, "İnsanlık tarihi boyunca bereket, mahsul çeşitliliği ve medeniyet noktasında merkez olan coğrafyamız, sektörümüz için de maden gibi parlıyor. Zira natürel beslenmenin temel bileşenlerinin birçoğuna başkentlik yapan bir diyarda yaşıyoruz. Uzun yaşam şehri Nazilli; bu yüzden bir membadır. Birçok sebze ve meyvenin yetiştirilmesine müsait toprakları ile katma değerli mamul üretimine müsait bir zemine sahip Nazilli ve Aydın'ın gelecekte nitelikli gıda endüstrisinin başkenti olacağına inanıyorum. Bölgemizin mahsullerini önce ülkemizin tamamına tanıtmak ve pazarlayabilmek akabinde de bu işin ihracatını geliştirmek bizin için çok önemli" diye konuştu.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE