Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri arazide incir hastalık ve zararlıları ile ilgili kontrollerini aralıksız devam ediyor. Uzman personeller tarafından incirin en büyük zararlılarından biri olan İncir Siyah Sineği ile ilgili üreticilere bilgi veriliyor. Üreticilere incirde hastalık ve zarlılarla mücadelenin yanı sıra üretimden hasada dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılıyor. Ürün kaybı yaşanmaması için alınacak önlemler konusunda üreticiler uyarılıyor.

Incir Ureticilerine Hastalik Uyarisi 477460 8815Cb4983756Ba2F6Ba827345D4E762

EKONOMİK ZARARA YOL AÇIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İncir siyah sineği için zararlı yumurtasını incir meyvesinin alt kısmında yer alan (ilek arıcıklarının giriş yaptığı) ostiolde bulunan pulcukların altına bırakır. Yumurtadan çıkan larvalar buradan meyve içerisine giriş yapar. İncir Siyah sineğinin larvaları meyvelerde galeriler açarak zarar yapar. Bu meyveler zamanından önce olgunlaşma periyoduna girer, bazen hafif tatlanır, kabarırlar ve dökülürler. Boğa'daki zararı sonucu İlek meyvesi azlığına neden olabilmektedir. Yoğunluk olması durumunda meyve dökümleri de artacaktır. Söz konusu zararlının incirlerde zarar yapmasını önlemek amacı ile incir alanlarının kontrol edilmesi, ekonomik zarar eşiğine ulaşabilecek yoğunluk tespit edilmesi durumunda söz konusu zararlıya karşı mücadele yapılması gerekmektedir. İncirlerde tozlaşmayı sağlayan ilekleme işleminin bitmesinden hemen sonra (son ilek asıldıktan 5 gün sonra) ilaçlama yapılır. İncir meyvelerinde 10 gün sonra yapılan gözlemlerde yeni vuruklu meyve görülmeye devam ediyorsa ikinci ilaçlama, gerekirse yeni vuruklu meyveler dikkate alınarak 10 gün sonra üçüncü bir ilaçlama yapılabilir” denildi. Açıklamada ayrıca kimyasal mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığınca önerilen bitki koruma ürünlerinin kullanılması büyük önem arz ettiği ifade edildi.

Incir Ureticilerine Hastalik Uyarisi 477460 6B1849055715B3260E374C36849417D2

Kaynak: HABER MERKEZİ