Aydın Hayvan Hakları Eğitim Hareketi Derneği, Aydın Can Dostları Derneği ve Aydın Hayvanları Koruma Derneği öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Köpeklerin toplanıp sahiplenilmeyenlerin uyutulmasını içeren yasa teklifini protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüş için hayvanseverler, Aydın Büyükşehir Belediye hizmet binası önünde toplandı. 

Hayvan

Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı... Aydın'da Hafta Sonu Hava Durumu Nasıl Olacak! Meteoroloji Açıkladı...

SLOGAN ATTILAR
Siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşe çok sayıda hayvansever katıldı. Taş Köprü’den başlayan yürüyüş, Egemenlik Bulvarı, Doğugazi Bulvarı, Hükümet Bulvarı güzergahında devam ederek Atatürk Kent Meydanı’nda son buldu. Yürüyüş esnasında vatandaşlar, slogan atarak ve ellerine aldıkları dövizlerle yasa teklifine tepkilerini ortaya koyarak hayvanlara yaşam hakkı istediler. 

Hayvan 4

KISIRLAŞTIR-AŞITLAT VE YERİNDE YAŞAT VURGUSU
Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, söz konusu yasa teklifine sert tepki göstererek “Canları ortadan kaldırmayı düşünmek, onları daracık kafesler içerisinde bir ömür boyu yaşamaya mahkum etmek gibi düşünceler, insan olma vasfını yitirmiş insanların aykırı davranışlarıdır. Başından beri savunduğumuz kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat temelinde kanunda yapılacak düzenlemelerle tüm belediyelerin özel ya da tüm kamu veteriner poliklinik ve kliniklerinin ve sivil toplum kuruluşu ile iş birliği içerisinde acil bir ulusal kısırlaştırma seferberliğine gelinmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Hayvan 6Hayvan 5Hayvan 3Hayvan 2Hayvan 1

Kaynak: HABER MERKEZİ