Tüm dünyada yayılmaya ve can almaya devam eden koronavirüs salgınından Germencik esnafları da olumsuz etkilendi. Alınan salgın tedbirleri nedeniyle kısıtlı şekilde faaliyetlerini sürdüren ve işleri düşen esnaflara, Germencik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Ali Baz ve yönetiminden destek geldi.
Baz ve yönetimi, "Bir başkadır benim memleketim" şarkısının müziği ile hazırlattıkları video ile vatandaşları, yerel esnaflardan alışveriş yapmaya çağırdı. Germencik Kent Meydanı ile esnaf dükkanlarında çekimleri yapılan ve sosyal medyada paylaşılan yaklaşık 1 dakikalık video, ilgi gördü.

"ESNAFINA SAHİP ÇIK GERMENCİK"


Çok sayıda vatandaş tarafından beğeniyle izlenen ve paylaşılan videoda, "Esnafına sahip çık Germencik. Zor zamanlar geçirdiğimiz bugünlerde gelin hep beraber esnafımıza sahip çıkalım. Çünkü yerel esnaftan alışveriş ekonomiye can verir. Tek elde toplanan alışveriş düzenine inat, yerel esnaf bizimdir. Çünkü küçük esnaf bizi biz yapandır, milli ve yerli değerlerimize bizim kadar sahip çıkar. Paranın ülke ekonomisinde kalması için, bizi biz kılan değerlere sahip çıkmak için, Türk lirasının değerini korumak için, üç harflilerin düzenini bozmak için, Germencik'i kalkındırmak için esnafına sahip çık Germencik" ifadeleri kullanıldı.