Çin’in Ankara Büyükelçiliği'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Uygur Türkleriyle ilgili paylaşımına yönelik yaptığı açıklamanın ardından, Çin’in Ankara Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Çinli yetkililer yaptıkları paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek tepki dolu bir mesaj yayınladı. Büyükelçiliğin anlamsız tepkisinin ardından Ankara ASKİ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Öztürk, manidar paylaşımlarda bulundu. Paylaşımlarının ardından ekiplerini de harekete geçiren Öztürk, Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde kayıp-kaçak tespit çalışması yaparak manidar bir göndermede bulundu.

BÜYÜKELÇİLİĞİ TİYE ALDI


Çin yönetiminin Sincan’ın Barın kentinde 1990’da yaşanan olayla ilgili paylaşımlarına yanıt niteliğindeki açıklamalarındaki, “Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” ifadelerini tiye alan Cüneyt Öztürk, “Eyvah, Çin karşılık verecekmiş! Aldı mı bizi bir korku. Sanırım Çin Ankara Büyükelçiliği bu ay su faturasını ödemeyecek. Yoksa, daha vahimi; taahhüt edip göndermedikleri, etkinliği düşük aşılarının Mansur Yavaş ve Meral Akşener’de ürettiği antikorları (varsa) geri mi isteyecekler?” ifadelerini kullandı.

KAYIP-KAÇAK SU KULLANABİLİR İMASI


Ankara ASKİ ekiplerin yaptığı çalışmaları paylaşan Öztürk; “Su kaynaklarımızın hızla azaldığı bir dönemde, Ankaralının bedelini ödediği kayıp kaçakları tespit etmek maksadıyla Çin Büyükelçiliği önünde başlattığımız çalışmadan dolayı verdiğimiz rahatsızlığı anlayışla karşılayan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullanarak, Çin Ankara Büyükelçiliğini kaçak su kullanabileceği imasında bulundu.