Koçarlı Belediye Meclisi, 11 Ocak'ta gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, Tariş arazisini kamulaştırma kararı aldı. Kararın ardından, Tariş hizmet binası önünde toplanan Millet İttifakı meclis üyeleri ve ortaklar, kamulaştırma ile ilgili kendilerine bilgi verilmediğini iddia ederek, Tariş arazisinin değerinde alınmasını istemişti. Tariş'in ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler yaşadığını belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Zülfikar İstek de, mevcut duruma Tariş'in nasıl geldiğini bilmediklerini ifade etmişti.

"KAMULAŞTIRMA HALKIMIZIN YARARINA"

İstek ve ortaklara, Tariş'ten emekli olan MHP Koçarlı İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş cevap verdi. Yazılı açıklama yapan Başkan Memiş, Koçarlı Tariş'in ekonomik sıkıntı yaşamasının nedeninin, geçmiş dönemlerde görev yapan yöneticilerin aldıkları yanlış kararlar olduğunu iddia etti. "Tariş'in yeri ile ilgili belediye kamulaştırma kararı almamış olsaydı, o zaman orası akbabalara peşkeş çekilecekti" diyen Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kamulaştırmanın amacı halkımızın yararınadır. Halkımız düzenli, tertemiz kapalı bir pazar yeri istemez mi? Pazar yerimiz belli. Yıllardır dar ve sağlıksız ortam içerisinde. Kamulaştırma tamamlandığında belediyemizin hayata geçireceği proje ile güzel bir pazar yerine kavuşacağız. Belediyenin yaptığı işlem hakka hizmet, halka hizmettir."

KAPLAN'A DESTEK

Memiş, Cumhur İttifakı olarak Koçarlı'nın gelişmesi, güzelleşmesi, ilçeler arasında hak ettiği yeri alması, yatırımların devam etmesi ve projelerin tamamlanması için Belediye Başkanı Nedim Kaplan ile uyumlu çalıştıklarını ve kendisine desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.