2019 yılında Alemler’de elma ve Geyre’de zeytini takip etmek amacıyla kurulan erken uyarı sistemlerine iki yeni merkez daha eklendi. Yenice ve Yaykın’da da benzer projenin hayata geçirileceği ve böylelikle ilçede zeytin üretimi yapılan tüm arazilerin takip altında tutulacağı bilgisi verildi. Bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaçlamanın gerekli olup olmadığına karar vermek, en uygun ilaçlama zamanını saptamak ve aynı zamanda meteorolojik verileri de alarak bu bilgilerin üreticilerin cep telefonuna mesaj yoluyla paylaşılması suretiyle tarımsal faaliyetlerini planlamalarını sağlayan bu projenin 35 bin liraya mal olacağı kaydedildi.

ÜRETİCİLERE TELEFONLA ÖN BİLDİRİM YAPILACAK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, “İlçemizde 2020 yılı içerisinde tarımsal alanda 2 adet proje hazırlanmış ve projelerimizin gerçekleşmesi için Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile protokol imzalayarak projeleri gerçekleştirme çalışmalarına başlanmıştır. Bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaçlamanın gerekli olup olmadığına karar vermek, en uygun ilaçlama zamanını saptamak ve aynı zamanda meteorolojik verileri de alarak bu bilgilerin üreticilerimizin cep telefonuna mesaj yoluyla paylaşılması suretiyle tarımsal faaliyetlerini planlamalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

BAHAR DÖNEMİNDE AKTİF OLACAK

Açıklamalarını sürdüren Soley, “Böylelikle para, enerji ve zaman kaybından kurtarmak, ilaçların çevreye yaptığı zararı en aza indirgemeyi amaçlıyoruz. İlçemiz tarımsal üretiminin 8 bin hektar ile ana kaynağını oluşturan zeytin sahalarında ekonomik kayıplara neden olan zeytin sineği mücadelesi ile ilgili daha önce iki mahallede kurulan ve büyük faydası görülen Zeytin Tahmin ve Erken Uyarı sisteminden iki mahallemizde daha kurulması çalışmaları tamamlandı. Bahar döneminde aktif olarak hizmet sunmaya başlayacaktır. Kurulan bu dört adet Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi ilçemizin tamamına hizmet edecek olup tüm çiftçilerimiz faydalanabilecektir. Proje yatırım tutarımız 35 bin liradır. Bu çalışma Sayın Valimizin talimatı ve bizlerin yönlendirmesi ile gerçekleşmiş olup ilçemizin kalkınmasına yaptığı katkılardan dolayı Karacasu halkı olarak Valimiz Hüseyin Aksoy’a şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.