Merkez ve çevre mahalleleri ile birlikte toplam 38 mahallenin bulunduğu Karacasu'da 11 mahallede salgının ortaya çıktığı günden bu yana tek bir vakaya rastlanmadı. Karacasu geneli de temmuz ayına kadar tek bir vaka rastlanmamasıyla adından söz ettirmişti. Bugüne kadar vaka görülmeyen mahalleler Bereketli, Bingeç, Çamarası, Dikmen, Güzelköy, Hacıhıdırlar, Nargedik, Tekeliler, Yazır, Yeşilköy ve Yeşilyurt şeklinde oluştu.

AKTİF VAKA SAYISI 144 OLDU


Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.00 itibariyle ilçemizde toplam vaka sayısı 306, aktif vaka sayısı 144, iyileşen hasta sayısı 153 oldu. Salgın ilçe merkezinde Cabi Mahallesi dışındaki mahallelerimiz ile Yukarı Görle, Esençay, Geyre, Güzelbeyli, Işıklar, Dedeler, Alemler, Dikmen, Bahçeköy, Dereköy, Yazır ve Karacaören Mahallelerimizde kontrol altına alınmış olup Cabi, Ataköy, Ataeymir, Yolüstü ve Tepecik Mahallelerinde ciddiyetini korumaktadır" denildi.

"BU MAHALLELERDE HİÇ VAKA GÖRÜLMEDİ"


Açıklamada, "Bereketli, Bingeç, Çamarası, Dikmen, Güzelköy, Hacıhıdırlar, Nargedik, Tekeliler, Yazır, Yeşilköy ve Yeşilyurt'ta bugüne kadar vaka görülmemiştir. Salgının ilçemizde yayılımını durdurup, tamamen kontrol altına almak alabilmek için lütfen belirlenen kural ve tedbirlere uyarak bizlere yardımcı olun. İçinde bulunduğumuz bu zor durumdan el ele verip birlikte olmanın verdiği güçle kurtulacağımıza inanıyorum" ifadeleri kullanıldı.