İşyeri için en ideal ofis koltukları alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle ofis koltuğunu kendiniz için mi yoksa ofisinizde çalışacak diğer çalışanlarınız için mi aldığınızı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. İşyerinde kullanacağınız ofis koltuğu seçiminde kullanım amaçları başta olmak üzere, materyal kalitesi, ayarlanabilme özellikleri, ebatları ve tasarımı gibi çok sayıda göz önünde bulundurulması gereken faktör bulunmaktadır. Bu yüzden ofis koltuğu seçiminde aceleci davranılmamalı ve uzun süre konforlu bir şekilde kullanabileceğiniz ofis koltuğu modelleri arasında seçimde bulunulması tavsiye edilmektedir.

İdeal Ofis Koltuğu Seçimi

Çalışanlarınızın verimini artırmak ve daha kaliteli bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri için ideal ofis koltuğunu seçmeniz büyük önem taşımaktadır. Hem görsel açıdan şık ve ilgi çekici hem de konfor bakımından rahat ve kullanışlı bir ofis ortamı yaratmak için ofis koltuğu seçiminde mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken hususlardan bazıları şunlardır:
  • Ofis koltuğunun üretildiği malzemenin kalitesi ve dayanıklılığı,
  • Ofis koltuğu kumaş ve süngerinin konforlu olması,
  • Ayarlanabilir yükseklik ve sırt desteğine sahip olması,
  • Hızlı ve kolay hareket edebilir tekerleklere sahip olması,
  • İdeal oturma pozisyonunda çalışanları rahatsız etmeyecek özellikte olması,
  • Şık ve ofis dekorasyonuna uygun tasarımda olması,
  • Bütçeye uygun fiyat seçeneklerine sahip olması
Görüldüğü üzere ofis mobilyaları seçiminde büyük bir önem taşıyan ofis koltuğunun bu tür kriterleri göz önünde bulundurarak seçilmesi gerekmektedir.

Ofis Koltuğu Kumaş ve Sünger Kalitesi

Çalışanlar, ofis koltuğu üzerinde uzun mesai saatleri boyunca oturacakları için ofis koltuğunun sahip olduğu sünger ve kumaş kalitesi çok önemlidir. Bazı kişiler, ofislerinde kullanacakları koltukların rahatlığına ve sünger sertliğine dikkat etmeden sadece görünüşlerini beğendikleri için seçim yapmaktadır. Bu şekilde hareket etmek oldukça yanlıştır. Ofis koltuğu alırken mutlaka deneme yapılmalı ve koltuğun rahatlık seviyesinin nasıl olduğu kontrol edilmelidir. Özellikle internet üzerinden ofis koltuğu alımı yapılırken de denenmiş ve kaliteli hizmet sunduğunu kanıtlamış firmaların tercih edilmesi en rahat ve konforlu ofis koltuklarını satın almada büyük önem taşımaktadır. Firmamızın geniş ürün yelpazesi üzerinden satışa sunulan en kaliteli ve konforlu ofis koltukları arasından gönül rahatlığı ile seçim yapabilirsiniz.

Ofis Koltuğu Ayarlama

Ofis için kullanılacak koltuklar seçilirken, koltuğun sırt ve yükseklik ayarının yapılabiliyor olmasına çok dikkat edilmelidir. Ofis koltukları, hem oturak kısmının yüksekliği hem de sırt dayama kısmının açısı ayarlanabilir özellikte üretilmektedir. Bu sayede farklı boylarda ve vücut şekillerinde olan ofis çalışanları da bu koltuklarda gerekli ayarlamaları yaparak sorunsuz bir şekilde çalışmalarını sürdürebilmektedir. Kaliteli ve güvenilir firmamızdan ofis koltuğu seçimi yaparken göreceğiniz üzere satışa sunulan bütün dayanıklı ofis koltuklarında hem sırt hem de minder yükseklik ayarı bulunmaktadır. Çalışanlar ürün üzerinde bulunan ayarlama kolunu kullanarak, ofis koltuğunun ayarını kendi vücut ölçülerine göre en ideal konuma getirerek çalışabilmenin rahatlığını yaşamaktadır. Dolayısıyla ofis koltuğu satın alırken bu ayrıntıya mutlaka dikkat edilmelidir.

En İyi Ofis Koltuğu Özellikleri

En ideal ofis koltuğunun sahip olması gereken bazı özellikleri bulunmaktadır. Öncelikle ofis koltuklarının nasıl bir ofis ortamında kullanılacağına da dikkat etmekte fayda vardır. Eğer geniş ve hareket alanı bol bir ofis içinde koltuk ihtiyacınız varsa, ofis koltuğu seçimi yaparken satın alacağınız ürünün boyutlarını da göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ofiste çalışanların rahat ve konforlu biçimde kullanabilecekleri ofis koltuklarında bulunması gereken özelliklerden bazıları şunlardır:
  • Yükseklik ve sırt desteği ayarına sahip olmalı,
  • Bel desteği bulunmalı,
  • Kolay hareket edebilir tekerleklere sahip olmalı,
  • Kaliteli materyalden üretilen rahat ve konforlu oturağı bulunmalı,
  • Dayanıklı ve kullanım ömrü uzun olmalı,
  • Tasarım açısından iç mekan dekorasyonuyla uyumlu olmalı
  • Yüksek kaliteli fakat uygun fiyatlı olmalı
Bu kriterleri göz önünde bulundurarak siz de kendi ofisinizde gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz ideal bir ofis koltuğuna sahip olabilirsiniz. Ofisinizin iç mekan dekorasyonu ile en uyumlu tasarıma sahip, konforlu ve kullanışlı ofis koltuğu çeşitleri arasından seçim yapabilmek için Gürsan Mobilya'nın kurumsal internet sitesi https://gursanmobilya.com.tr/ofis-koltuklari/ üzerinden geniş ürün yelpazemizdeki koltukları incelemeniz yeterlidir.

Ofis Koltuğu Fiyat Seçenekleri

Ofis koltuklarının fiyatlarının da satın alma işlemi öncesinde mutlaka göz önünde bulundurulmasında fayda vardır. Ürünlerin imalatında kullanılan malzeme kalitesi ve ekstra konfor sağlayan özelliklerine göre ofis koltuğu fiyatlarının değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Hem bütçenizi yormayan fiyatlarla hem de ofis içinde çalışanlarınızın ya da kendinizin iş motivasyonunu artıracak özelliklere sahip ofis koltukları tercih etmeye özen göstermeniz tavsiye edilmektedir. Ofis koltuklarının fiyatlarını belirleyici temel kriterler arasında şık tasarım özellikleri de öne çıkmaktadır. Son teknoloji kullanılarak üretilen ofis koltukları arasında uygun fiyatlı seçenekleri değerlendirerek bütçe dostu avantajlardan yararlanıp ofisinizi daha kullanışlı ve konforlu bir hale getirebilirsiniz. Ofis mobilyaları arasında koltuk seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri göz önünde bulundurarak seçim yapmanız gerekir. Kaynak: gursanmobilya.com.tr