Misli.com Sultanlar Ligi ekibi Aydın BŞB, sezona fırtına gibi bir giriş yaptı. Evinde oynadığı 4 maçı da kazanmayı başaran Aydın’ın Sultanları, bu maçlarda Galatasay HDI Sigorta’ya 2 set verirken İlbank, Beylikdüzü ve Beşiktaş’ı set vermeden geçti. Deplasmanda Vakıfbank’a 3-0, Kuzeyboru’ya 3-1 mağlup olan Aydın BŞB, tek deplasman galibiyetini 6. Haftada Sistem9 Yeşilyurt karşısında 3-2’lik skorla aldı.

4. BASAMAĞA YERLEŞTİ


Sultanlar, oynadığı karşılaşmalarda rakiplerinden 584 sayı alırken 530 sayı verdi. Mavi Beyazlılar, 5 galibiyet 2 mağlubiyetle topladığı 13 puanla ligde 4’üncü basamakta yer alıyor. Üç maçlık galibiyet serisi yakalayan Aydın BŞB, önümüzdeki hafta sonunda Fenerbahçe Opet karşısına serisini sürdürmek için sahaya çıkacak.

EN SKORER MERYEM BOZ


Geride kalan 7 haftada Aydın BŞB’de istatistikleriyle takım kaptanı Meryem Boz öne çıktı. Milli oyuncu, aldığı 137 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olurken 5.96 sayı ortalaması ile ligin en skorer 4’üncü oyuncusu oldu. Mavi Beyazlılar’da Hande Korkut ise ligin en iyi 2. servisçisi oldu. Kritik dakikalarda attığı ‘ace’ler ile takımına hayat veren Korkut, servisleriyle takıma 12 sayı kazandırdı.