Karacasu’ya bağlı Yazır Mahallesi Muhtarı Kazım Uysal, mahalleye 2017 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından takılan çocuk oyun parkını Karacasu Belediyesine söktürüp mahallede başka bir yere taktırmak istedi. Durumdan haberdar olan Aydın Büyükşehir Belediyesi de kendisinden habersiz söküm yapılması sebebiyle oyun malzemelerini alıp götürdü. Mahalle halkı Aydın Büyükşehir Belediyesine sormadan böyle bir işlem yapıp mahalleyi parksız bırakan Muhtar Kazım Uysal’a tepki gösterdi.

BELEDİYELERİN BİRİ SÖKTÜ, BİRİ GÖTÜRDÜ

Konu hakkında tepkisini dile getiren Yazır Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Tayfun Can, “2017’de Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazır Köy Konağının yanına kuruldu. Muhtar Karacasu Belediyesine bildiriyor, bunu buradan sökün, yukarı düğün salonunun olduğu yere taşıyın diyor. Karacasu Belediyesi ekiplerinin söktüğü sırada Aydın Büyükşehir Belediyesi geliyor, yükleyip götürüyor. Sanırım Karacasu Belediyesi, Büyükşehirden izin alındığını düşünüyordu. Kısacası muhtar sayesinde elimizdekinden olduk” dedi.

"GERİ GELECEK"

Muhtar Kazım Uysal ise, “Dilekçe vermemiştik. Bu yüzden Büyükşehir kendi malı olduğu için sökülmüş görünce böyle bir işlem yaptı. Yeniden takılması için dilekçe verdik. Düğün salonunun yanına alınması için gereken işlemleri yapmaya başladık. Herhangi bir sorun yok. Herkes normal olarak kendi malını koruyor. Geri gelecek” dedi.