Erbaş ziyarette, bu eğitim öğretim döneminde de uzaktan eğitim yapılacağını hatırlattı. Erbaş, Didimli iş insanları olarak ilçedeki okullarda eğitimini sürdüren öğrencilerin teknik yetersizliklerinden dolayı uzaktan eğitim uygulaması EBA’ya giremeyenlere tablet veya bilgisayar temin edilmesi için girişimde bulunmak istediklerini söyledi.
Görüşmeye katılan Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, EBA’ya giriş sağlayamayan öğrencilere okullardaki teknik altyapıyı kullanarak sisteme giriş yapabilecekleri yerler sağladıklarını aktardı. Daha önce bu konuda tespit yaptıklarını ve kısa sürede sayı belirleyerek Ticaret Odasına bildireceklerini ifade etti.

TOPLANTI ÖNERİSİ


Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, ilçede en son 25 Ekim 2019 tarihinde turizm koordinasyon toplantısı düzenlendiğini hatırlattı. Atilla, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektör temsilcileri ile bir araya gelinerek sektörün sorunlarının görüşüleceği bir turizm koordinasyon toplantısı yapılmasını arzu ettiklerini Kaymakam Avşar’a iletti. Kaymakam Avşar ve Ticaret Odası Yönetimi'nin önümüzdeki hafta Ticaret Odasında bir araya gelerek bu toplantının kapsamı ve detaylarını konuşmasına karar verildi.

“YOĞUNLUK FAZLA"


Yönetim Kurulu üyeleri ayrıca Didim Tapu Müdürlüğünde yaşanan yoğunluğun devam ettiğini, uzun zaman alan işlemleri nedeni ile ticari anlaşmaların bozulduğunu aktardılar. Kaymakam Avşar, tapu müdürlüğüne dışarıdan çalışan takviyesi yapılmasına rağmen işlem başvurusunun kurumun kapasitesinden fazla olmasından dolayı yoğunluğun devam ettiğini dile getirdi.