Belediye toplantı salonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, Belediye Encümen Üyeleri Memduh İlgili, Fatih Akkın, Yazı İşleri Müdürü Erdinç Büyükgümüş, Mali Hizmetler Müdürü Arzu Dönmez’den oluşan ihale komisyonu huzurunda gerçekleştirilen ihaleye, teminat yatıran ve evraklarını eksiksiz olarak sunan Kudret Saygılı, Yüksek Karcılı, Hasan Çetinkaya, Murat Atçalı ile Ömer Atçalı katıldı. Muhammen bedeli 826 lira olan ve bu fiyatla açılan ihale bedeli giderek arttı. Ömer Atçalı ve Kudret Saygılı dışındaki diğer katılımcılar küçük rakamlarla artış yaparken ihalenin bedeli yükseldikçe katılımcılar çekilmeye başladı. Son olarak Kudret Saygılı 6 bin lira teklif verirken, Ömer Atçalı 6 bin 500 lira teklif verdi. Murat Atçalı 6 bin 505 liraya yükseltirken, Kudret Saygılı ihaleden çekildi. Ömer Atçalı 6 bin 505 liradan sonra teklifi 7 bin liraya yükseltti ve herkesin çekilmesiyle kazanan taraf oldu.

HAZİRAN VE TEMMUZ AYINDA İPTAL EDİLMİŞTİ

Toplam 65 metrekare olan ve 8 yıldır Murat Atçalı’nın işletmeciliğini yaptığı dükkanların toplam kira bedeli en son 764 liraydı. Haziran ayında ayrı ayrı ihaleye çıkılan ve yine çok sayıda katılımcının olduğu ihale toplamda 6 bin 900 lira gibi bir bedelle sonuçlanmıştı. Yüzde 1000'lik artışla dikkat çeken ihale katılımcıların buranın iki ayrı dükkan olduğunu bilmediklerini söylemeleri üzerine iptal edilmişti.

"BU RAKAMLARI ÇIKARMAK ZOR"

Kardeşi Ömer Atçalı’nın ihaleyi kazanmasının ardından konuşan işletme sahibi Murat Atçalı, “Bu şartlarda bu kira bedellerini çıkarmak gerçekten zor. Ne yapacağımıza bize verilen sürede karar vereceğiz. Hayırlısı neyse o olsun” dedi.