AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı’ ile ilgili açıklamada bulundu. Milletvekili Savaş, alınan kararla tarıma dayalı ekonomik yatırım ve kırsal ekonomik altyapı yatırımları kapsamında desteklenecek yatırım konularının açıklandığını ve Aydın’ın da 1 Ocak 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek karar kapsamında destekleme kapsamına alınacak iller arasında bulunduğunu belirtti. Yeni alınan kararla 2025 yılına kadar Aydın’daki tarıma dayalı ekonomik yatırım ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmeye devam edeceğini vurgulayan Milletvekili Savaş, ildeki girişimci ve yatırımcılara yardımcı olmaya da hazır olduklarını belirtti.

“AYDIN’IMIZI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR”

Aydın’daki girişimci ve yatırımcılara büyük faydalar sağlayacak olan kararla 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2025 döneminde, kırsal alanda ekonomik, sosyal ve altyapısal gelişimi sağlamanın hedeflendiğini belirten Milletvekili Savaş, “Aydın’ımızı da yakından ilgilendiren bu karar, ilimizin istihdam, ihracat ve üretim kapasitesini daha da artırması yönünde önemli bir gelişmedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararla tarım ve tarım dışı istihdamı artırmak, gelirleri çoğaltmak ve farklılaştırmak amacıyla ihracata yönelik yatırımlar ve üretici örgütleri ile kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere, gerçek ve tüzel kişilerin tarıma dayalı ekonomik ve kırsal ekonomik altyapı faaliyetlerine yönelik yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususlar da düzenlendi. Aydın da destekleme kapsamına alınacak iller arasında bulunuyor” dedi.

“DESTEKLENECEK YATIRIMLAR AYDIN İÇİN UYGUN”

Alınan kararla tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında, tarımsal ürünlerin işlenmesine yönelik olanlar ile tarımsal üretime yönelik sabit yatırımların destekleneceğini belirten Milletvekili Savaş, “Karar kapsamındaki tesislerin enerji ihtiyacının karşılanmasında kullanılmak üzere yenilenebilir enerji kaynakları jeotermal ve biyogazdan ısı veya lisanssız elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden lisanssız elektrik üreten tesisler de desteklenecek. Yine su ürünleri yetiştiriciliği yapılmasına yönelik yatırımlar ile hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesine yönelik yatırımlara da destek verilecek. Kırsal ekonomik altyapı yatırım konuları kapsamında ise aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, bilişim sistemleri ve eğitimi, el sanatları ve katma değerli ürünler, ipek böceği yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine parkları ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği de destek kapsamında yer alıyor. Aydın, destekleme kapsamındaki konulara ilişkin gayet müsait bir konumda ve gerekli imkânlara da sahip. Bu noktada da yatırımcı ve girişimcilerimize iş düşüyor” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLERE YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”

KKYDP kapsamında Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik altyapı yatırımlarına hibeye esas proje tutarı üst limitinin yüzde 50'sine kadar hibe yoluyla destek verileceğini de belirten Milletvekili Savaş, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarım ve tarıma dayalı üretim, sanayileşme noktasında ülkemizde önemli gelişmeler yaşandı. Bu kapsamda Aydın’ımıza da 2006 yılından günümüze kadar 250 milyon TL yatırım yapıldı. Yeni alınan kararla 2025 yılına kadar Aydın’daki tarıma dayalı ekonomik yatırım ve kırsal ekonomik altyapı yatırımları desteklenmeye devam edecek. Ben yeni dönemde de kırsal kalkınma desteklerinden yararlanmaları için ilimizdeki yatırımcı ve girişimcilere çağrıda bulunuyorum. Kırsal kalkınma destekleriyle hayata geçirmeyi planladıkları projelere ilişkin biz de her zaman yardımcı olmaya hazırız” dedi.