Kursa katılanların iş yerlerini görme vesilesiyle bazı derslerin iş yerlerinde yapıldığı İş Hijyeni Kursu, Nacıpınar Kütüphanesi Aile Çay Bahçesi'nde gerçekleştirildi.
76 yaşında kurduğu kütüphane ve açtığı iş yeriyle adından söz ettiren emekli Eğitim Müfettişi Halil İbrahim Kambak’ın da kursiyerler arasında bulunduğu iş hijyeni kursunun haftada 3 gün olmak üzere toplam 48 saat gerçekleştirildiği bilgisi verildi. Karacasu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Kimyager Mehmet Kasap tarafından verilen dersler genel bilgilerin aktarılmasının yanı sıra soru cevap şeklinde ve uygulamalı olarak işleniyor.

"ÖĞRENMENİN YAŞI YOK"

Kurs hakkında bilgi veren Mehmet Kasap, “İş hijyeni kursu gıda ve temizlik ile ilgili çalışacak herkesin alması gereken bir kurstur. İş yeri açacaklar ya da bu sektörde personel olarak çalışacak olanların alması gereken bir kurstur. İş yeri açacaklardan da belediye bu belgeyi istemektedir” dedi. Aynı zamanda kursun öğrencilerinden biri olan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nadir Kambak, “Öğrenmenin yaşı yok. Bilgi bilgidir. Her zaman kendimizi geliştirmemiz lazım. Kendimizi geliştirmek hem kendimiz, hem çocuklarımız için gerekli. Faydalı olur diye düşünüyorum. Ben mümkün oldukça farklı alanlardaki kurslara katılmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

EĞİTİM MÜFETTİŞİ 76 YAŞINDA ÖĞRENCİ OLDU

Yıllarca eğitim müfettişi olarak çalışan Halil İbrahim Kambak ise açtığı iş yerinin alması gereken sertifika sebebiyle 76 yaşında öğrenci oldu. Uzun yıllar öğretmenleri ve idarecileri denetleyen Kambak, “Öğrenmenin yaşı yok. Açtığımız iş yeri için bu belge gerekliydi. Sanırım bu belgeyi bugüne kadar alan yaşı en büyük kişi benim. Örnek olmasını dilerim. İnsanlar hiçbir zaman hedef koymaktan ve üretmekten vazgeçmesinler” dedi.