Aydınlı Kadriye Begüm Balkan, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın girişim ve destekleri sonucunda ambulans uçakla 4 Aralık 2019’da İzmir'e getirilerek tedavi altına alınan Balkan, iyileşmesinin ardından geldiği Aydın’da, Milletvekili Savaş’a ailesiyle birlikte teşekkür ziyaretinde bulundu. AK Parti Aydın İl Teşkilatı binasında gerçekleşen ziyarette duygu dolu anlar yaşanırken, Kadriye Begüm Balkan Milletvekili Savaş’a kendisiyle birlikte üzerinde, “Beni Türk Hekimlerine Emanet Eden Sayın Milletvekili Mustafa Savaş’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” yazılı fotoğraf hediye etti.

“SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Tedavi sürecine ilişkin yaptığı açıklamasında Milletvekili Savaş’a teşekkür eden Begüm Balkan’ın babası Sezgin Balkan, “1990 yılında şahit olduğum bir olayda Fransız vatandaşları kaza yapmıştı. Kendileri için o dönem Fransa, özel ambulans uçak ve helikopter kaldırmıştı. O zaman için biz bu duruma gıpta etmiştik ancak geldiğimiz nokta itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimindeki ‘Güçlü Türkiye’ de vatandaşları için bu imkanlara sahip bir noktaya geldi. Öncelikle tedavi sürecinde kızımızın tedavisi için özel ambulans uçak desteği verildiği için başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve size çok teşekkür ediyoruz. Kızımın geçirdiği kaza nedeniyle felç olma durumu, beyninde pıhtı ve gözlerinin görmeme durumu vardı. Kızımın ameliyatı Ege Üniversitesi’nde yapıldı ve yüzüne 30’a yakın plaka yerleştirildi. Allah’a şükür şu anda çok küçük aksaklıklar var ama Allah sizlerden razı olsun. Artık çok çok daha iyi” dedi.

“İYİLEŞTİĞİ İÇİN BEN DE ÇOK MUTLUYUM”

Begüm Balkan’ın tedavisiyle ilgili en başından bu yana ilgilendiğini söyleyen ve hediye nedeniyle de teşekkür eden Milletvekili Savaş, “Begüm için özel ambulans uçak kaldırmamız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin sağlık sisteminin geldiği noktayı gösteren güzel bir örnek aslında. Geçmişte başka ülkelere imrendiğimiz bu tür durumlar, artık Türkiye’de normal bir şekilde gerçekleşiyor. Zaten pandemi döneminde de binlerce vatandaşımızı ülke içerisine getirdik. Begüm ile ilgili de sizden telefon alınca Kıbrıs’tan ambulans uçakla yurda getirilmesini sağladık ve hemen Türk doktorlarıyla hastanemize emanet ettik. Begüm artık çok sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettiriyor. Kendisine hediyesi için de teşekkür ediyorum. Çok naziksin” dedi. “Her bir vatandaşımız bizim için çok kıymetli ve değerlidir” diyen Milletvekili Savaş, “Her bir vatandaşımızın sağlığı bizler için önemlidir. Ben Begüm’ün durumunu öğrenir öğrenmez hemen Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile irtibata geçtim. Türkiye’ye getirdik ve çok şükür sağlığına kavuştu. İyileştiği için ben de çok mutlu oldum. Tedavi sürecini de anbean takip ettim, ameliyatı da çok riskliydi ama çok şükür artık gayet iyi durumda” diye konuştu.

“SİZ AYDIN’IN BAŞ TACISISINIZ”

İzmir’e gittiğinde yüzü tanınmayacak halde olan kızları nedeniyle geçtiğimiz süreçte çok zor durumda olduklarını söyleyen Anne Selma Balkan, “İlk sizi arama sebebimiz Kıbrıs’taki doktorların tedavisi için kesinlikle Türkiye’ye getirilmesini söylemeleriydi. Çok çaresizdik ve ilk aklımıza gelen siz oldunuz. İki saatte ambulans uçak kaldırdınız. Bu 2 saatte tedavi için çok önemliydi çünkü doktorlar riskli bir durum olduğunu söylemişti” diye konuştu. “Siz Aydın’ın baş tacısısınız ve biz sizleri yıllardır bir ağabey olarak gördük. Biz size gece birbuçukta bile rahatlıkla ulaşabiliyoruz, daima yanımızda oldunuz” dedi. Anne Balkan aynı zamanda Milletvekili Savaş’a eşi Nilay Savaş’a vermesi için el oyası işlemeli mendil de hediye etti.

“KIBRIS’TA KALSAYDIM ÖLEBİLİRDİM”

Tedavisinin tamamlanmasıyla birlikte Kıbrıs’ta Yakın Doğu Üniversitesi Ana Sınıfı Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Begüm Balkan ise yaptığı açıklamada, “Eğer Kıbrıs’ta kalsaydım Allah korusun ölebilirdim. Çünkü orada benim ameliyatımı 2 ay beklettiler. Gerçekten çok sağolun. Siz olmasaydınız iyi olamazdım. Şu an Allah’a çok şükür iyiyim. Kıbrıs’ta Ana Sınıfı Öğretmenliği’nden çok şükür mezun oldum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Balkan Ailesi ile birlikte Milletvekili Savaş, hatıra fotoğrafı çektirdi.