İlçede resmi kurumlarla birlikte tarihi ve doğal güzellikleri gezen TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız’a, Genel Başkan Yardımcısı Şerife Karacabay, TUTAP Aydın İl Başkanı Müzehher Günyol ve ilçe temsilciliği görevine getirilen Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Başkanı Bülent Eriklioğlu eşlik etti. İki günlük ziyaretin ardından Şehitler Parkı'nda Belediye Başkanı Zeki İnal ve AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç’in de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki İnal, "TUTAP heyeti bizleri ziyaret etti. Karacasu’da turizm açısından yapılacak her türlü projede bizlere destek vereceklerini söylediler. Karacasu’yu çok beğendiler. Afrodisias’la birlikte Karacasu’nun ön plana çıkacağını beyan ettiler. Kendilere teşekkür ediyorum. Ben göreve gelirken Afrodisias’a gelen turisti Karacasu’ya çekeceğim dedim. Bir 10 yıl sonra Karacasu’yu tanıyamayacağımıza inanıyorum” dedi.

AFRODİSİAS ÇOK ÖNEMLİ


50 ilde faaliyet gösterdiklerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile yakın ilişki içinde olduklarını ifade eden TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, “Afrodisias UNESCO Dünya Kalıcı Mirası Listesi'nde bulunan 18 unsurdan bir tanesi. Çok önemli bir değer. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız protokolle birlikte Türkiye’de bulunan bütün miras alanları, ana listede olan, geçici listede olan, somut olmayan kültürel miras listelerimiz, yaratıcı şehirler ağında bulunan bütün unsurların tanıtımını biz yürütmekteyiz. Özellikle Ege Bölgesi'nde çok önemli eserler var. Ege’de Efes, Bergama ve Afrodisias birbirine çok yakın konumda. Üstüne bir de Pamukkale var. Bunları birbirine bağlamak gerekiyor. Turistlerin seyahat güzergahlarına alabilmek konusunda bizlere vazife düşüyor. Ülkemizin tanıtımı anlamında UNESCO değerleri çok önemli” dedi.

"TURİSTİ MEMNUN ETMEK GEREKİYOR"


Karacasu’nun sadece Afrodisias’tan oluşmadığını ifade eden Yıldız, “Yöresel kültürü de çok dikkatimi çekti. Burada UNESCO’da bulunan Afrodisias bir lokomotiftir, diğerleri de bunun vagonlarıdır. Tanıtım deyince işin içine yol, konaklama, tesisler giriyor. Tanıtılacak alandaki eksiklilerin giderilmesi gerekiyor. Ben burada o heyecanı gördüm. Belediye Başkanımız çok duyarlı ve ilgili. Karacasu’nun böyle bir başkana sahip olduğunu için şanslı olduğunu düşünüyorum. Başkanımızda yeterince heyecan var. Bu bizleri memnun etti. Kaymakamımıza da gerekli bilgileri verdik. Burada siyasi partilerin birbirlerine destek olması güzel bir ortam yaratmış durumda. AK Parti İlçe Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. En yakın zamanda bütün ekiplerimizi buraya yönlendirerek Aydın ve Karacasu’yu tanıtmaya çalışacağız” dedi.

"AYDIN BÜROKRASİSİ KARACASU’YA AYRI BİR ÖNEM VERMELİ"


Sözlerini sürdüren Yıldız, “Turizm ve Tanıtma Platformu olarak 5 ana unsurumuz var. Bunlardan biri Dünya Mirası Türkiye projesi. Aydın Büyükşehir Belediyesi de Aydın Valiliği de Karacasu’ya ayrı bir önem vermesi gerekiyor. Çünkü Dünya Mirası anlamında kalıcı listede bulunan Aydın’ın tek değeri Karacasu’da. Birçok turist mesela seyahatlerini planlarken UNESCO’nun sitesine girip planını yapıyor. Platformumuzu 12 yıl önce kurduk. Sürekli Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı ile birlikte hareket ediyoruz. Bülent Eriklioğlu Karacasu İlçe Temsilcimiz oldu. Kendisi sağ olsun bize her yeri gezdirdi. Bizler elde ettiğimiz bütün verileri Bakanlığımızla paylaşıyoruz. Şu an yaklaşık 50 ilde faaliyet gösteriyoruz. TUTAP günden güne büyüyen bir trend yakaladı. Aydın ilindeki başarımız Müzehher Hanımdan kaynaklanıyor. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizim burada olmamıza vesile oldu. 5 ile marka şehir projelerini yürütüyoruz. Bu güzellikleri görünce buraya gelmekte geç kaldığımı anladım” dedi.
1,5 yıldır Aydın İl Başkanlığı görevini yürüten Müzehher Günyol da, “İnsanlar Akyaka’dan bıktı. Vatandaş Karacasu’ya geldiğinde Akyaka’yı yaşayacak. Şirince’yi, Avonos'u yaşayacak. Cumalıkızık’ı yaşayacak. Dandalaz Köprüsü'nü, şelaleleri, Sırtlanini'ni görecek, Afrodisias’ı da görecek, buradan mutlu ayrılacak. Karacasu’da çok fazla değer var. Bunları el birliği ile tanıtacağız” dedi. Basın açıklamasının ardından bir süre devam eden sohbet misafirlere yöresel ürünlerin hediye edilmesi ile son buldu.