TFF 3. Lig 3. Grupta geride kalan 28 haftada topladığı 40 puanla 7’nci sırada bulunan Nazilli Belediyespor’un play-off umudu sürüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle liglere verilen ara nedeniyle izinli olan oyuncular, 11 Haziran’da topbaşı yapacak. Kulüp Başkan vekili Kadir Mutlu ile Teknik Direktör Yavuz İncedal, takımın hedefleriyle ilgili açıklamada bulundu.

HEDEF 1. LİG

Üst ligleri hedeflediklerini belirten Başkanvekili Kadir Mutlu, “Geçmişten kaynaklanan mali sıkıntılar bu sezon bize engel oldu. Yaptığımız ödemelerin yüzde ellisi geçmiş dönemin borçları. Oyuncuların maç başı alacakları var, garanti paralarını ödedik. Üst ligi hedefliyoruz. Alt yapı ve profesyonel takımının tesisleşme ile üst ligi hak ediyor. Tesisimizde bulunan 6 sana şuan birçok profesyonel takımda yok. Dördüncü yılın sonunda PTT’yi hedefliyoruz” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Altyapıya önem verdiklerini altını çizen Mutlu, “Altyapıda değişikliğe gittik. Profesyonel takım gibi artık altyapıya önem veriyoruz. Hedef sadece profesyonel takımla başarı değil, genç oyunculara profesyonel takımda yer vermeyi hedefliyoruz. Taraftarlar kadar yönetim olarak üst ligi istiyoruz. Bu sezon üst lige çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Korona virüs sorunu çözülür ve umarım kaldığımız yerden şen şakrak lige devam ederiz” diye konuştu.

TESİS ŞAMPİYONUYUZ

Teknik Direktör Yavuz İncedal ise Nazilli Belediyespor’un tesis şampiyonu bir kulüp olduğunu belirterek şunları söyledi: “Biz önce inşan hayatı diyoruz. Bu yüzde TFF’nin liglerde vereceği her karara saygılıyız. Nazilli Belediyespor’un tür futbolu içinde belli yeri var. Önemli oyuncular yetiştirmiş bir kulüp, güzel bir tesisleşmesi var. Öncelikle tesis şampiyonu bir kulüp. Planla bir altyapısı var. Oyuncular tabi ki kolay yetişiyor. Spor başarıları benden önce zaman zaman yükselmiş bazen düşüş yakalamış. Fakat genel anlamda kulüp tesisleşmenin altında kalmış başarıda. Beni buraya davet ettiler. Yaptığım görüşmede yöneticiler tarafından, ‘2-3 yıldır büyük rakamlar harcanarak istenilen başarılar yakalanamadı. Bu yıl mali disiplin ile ligde sağlam bir yerde tutunmak istiyoruz. Bütçe doğrultusunda kadro oluşturacağız’ dendi. Geçen seneden 5-6 oyuncuyu kulüpte tuttuk. Kulüben ekonomik yapısına uygun davranarak teklifi kabul ettim.”

BEKLENTİNİN ÜSTÜNDEYİZ

Sezona iyi başlangıç yapmalarının şampiyonluk beklentisine yol açtığını dile getiren İncedal, “Sağlam yerde tutunalım derken taraftarlar da anlayışlı davrandılar. Sezona iyi giriş yaptık. İlk 15 haftanın 7’sinde lider olduk. Hep ilk 5’in içerisinde kaldık. Bu başarı üst lig hayali yarattı. Bunun olması için kadro derinliği olması gerekiyordu. Transfer tahtası borçlardan dolayı kapalıydı. Devam ettik ‘en iyisini yapalım’ dedik. O dönemde takımı bırakmayı düşünmedik, mücadeleyi tercih ettik. Transfer yapamadık 2 oyuncumuz başka takımlara gitti. Altyapıdan oyuncular takviye ettik. Şuan play off’un en güçlü adayıyız. Beklentinin üstündeyiz. Taraftar beklentiyi yüksek tutmadı. Oyuncular da mücadeleyi bırakmadı. Ben sezon sonunu görürsek play off’ta olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.