Türkiye’de tam 52 yıldır eğitim hayatından hizmet veren Bahçeşehir ve Uğur Eğitim Kurumları Koronavirüs salgını nedeniyle okulların 16 Mart’tan tatil edilmesinin ardından uzaktan on line eğitimlere bugünden itibaren başladı. 2 yıldır tüm kurumlarında uygulanan Metedbox üzerinden ilk dersler ve sınav uygulamaları 16 Mart haftası 8 ve 12 sınıflarda yapılmış olup, 23 Mart'tan itibaren de tüm gruplarda da uygulanmaya başladı.

“BİRÇOK ÖZELLİĞİ OLAN BİR UYGULAMAYA İMZA ATTIK”

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının Nazilli yöneticileri Fatih Ramazan Ererişkin ve Fatih Ertap, uzaktan eğitimle ilgili bu yönde birikimlerinin olduğunu belirttiler. Millî Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı dijitalleşme ve eğitimde teknolojinin kullanılması çalışmalarının bir sonucu olduğunu ifade eden yöneticiler Ertap ve Ererişkin, “Kurum olarak 2 yıl önce geliştirdik ve kullanmakta oldukları ‘Metodbox’ platformundan online eğitim gerçekleştirdik. Bu platform öğrencinin hedefini belirleyip hedefine ulaşmak için takip etmesi gereken basamakların belirlenmesi ve bu basamaklar içerisinde süreci izlemekten tutun öğretmenin öğrenciye etüt tamamlama, ödev verme, video izleyebilmesi ve soru çözebilmesi ile cevap videolarının seyredilebilmesi için birçok özelliği olan bir uygulamaya imza attık. Bu uygulama üzerinden 16 Mart haftası itibarıyla devletimizin online eğitime devam edilsin şeklindeki kararına paralel olarak bütün öğrencilerimize sistemimiz üzerinden eğitim öğretim yapmaya, 50 kişilik teknik ekiple sistemi kontrol etmeye ve tüm öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizi takip etmeye hazırız. Kurum yöneticileri bu sistem sayesinde uzaktan eğitim yakından takip sloganına uygun hareket edeceğiz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Eğitim ve öğretimlerinin kesintisiz devam edeceğini ifade eden kurum yöneticileri, “Sistem üzerinden ilk online deneme sınavlarını Türkiye genelinde tüm kurumlarında sınav hazırlık grubu öğrencilerine 16 Mart haftası gerçekleştirdik. Öğrencilerin sisteme yüklenen uzaktan eğitim takvimlerine göre derslerini uzaktan alabilecek. Eğitim öğretimimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Tüm bunların yanında, uzaktan eğitim programımızı hazırlayan deneyimli akademik kadromuz, ayrıca bu zamanı verimli değerlendirebilmek adına 200’den fazla öneriyi de öğrencilerimiz için derleyerek evlere ulaştırdı. Tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız” şeklinde konuştular.

UZAKTAN EĞİTİM ÜCRETSİZ

Ayrıca Metodbox’ın, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için Okullarımıza yeni kaydolan tüm öğrencilerin de ücretsiz olarak kullanımına sunulduğunu dile getiren yetkililer, yeni dönemde Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okullarına kayıt olacak öğrencilerin de sistemden faydalanmaları için adım attıklarını, uzaktan eğitim süresince Metodbox ile tüm Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları öğrencilerin yanında olacaklarını belirttiler.