Muğla'da 3 milyon değerindeki denize sıfır arsası için öldürülen Hasan Balaban'ın cinayet zanlıları Aydın'ın İncirliova ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin düzenlediği operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Olay, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökçe Mahallesi'nde 7 Şubat'ta meydana geldi. Cafe işletmeciliği yapan Hasan Balaban, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Balaban olay yerinde can verdi. Cinayete kurban giden Balaban için Jandarma ekipleri geniş kapsamlı bir araştırma başlattı. Jandarma, Balaban'ın yaklaşık 9 ay önce evi terk eden 51 yaşındaki eşi E.B'nin üzerinde yoğunlaştı.

OTOMOBİLİN PLAKASI ELE VERDİ


Evinin önünde öldürülen Balaban'ın telefonla ölüm tehdidi aldığı için evine yerleştirdiği güvenlik kameraları sayesinde cinayet aydınlandı. Kamera kayıtlarından yola çıkan jandarma, evinin önünde cinayetten önce bekleyen otomobilin plakasından tetiği çekenin Bekir K. (31) olduğunu tespit etti. Aydın'ın İncirliova ilçesinde oturan Bekir K. İncirliova Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına aldı. Bekir K. ifadesinde, cinayeti işlediğini itiraf etti.

CİNAYET İÇİN 300 BİN LİRAYA ANLAŞMIŞ


Cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlatan Bekir K., Hasan Balaban'ı 300 bin lira karşılığında öldürdüğünü söyledi. Kendisini kiralık katil olarak Hasan Balaban'ın eşi E.B. ile 33 yaşındaki sevgilisi A.K'nin tuttuğunu da itiraf etti. Kiralık katil, ücretini öldürdüğü Hasan Balaban'ın mallarının satılmasının ardından alacağını da kaydetti.

SEVGİLİLER EVDE YAKALANDI


Kiralık katil Bekir K'nin ifadesinin ardından polis ekipleri A.K'nin evine operasyon düzenledi. A.K. ve sevgilisi E.B yakalanarak gözaltına alındılar. İki sevgili ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Zanlılar ifadelerinin ardından olayın işlendiği Muğla'ya gönderildiler.

BOŞANMA DAVASI AÇMIŞ


Muğla’da cafe işletmeciliği yapan Hasan Balaban'ın, 9 ay önce evi terk eden eşi Ebru Balaban'a boşanma davası açtığı ortaya çıktı. Cinayete kurban giden Balaban'ın yakınları, Balaban'ın denize sıfır arsası, teknesi ve cafesi bulunduğunu maddi değerinin de 3 milyondan fazla olduğunu söylediler. Ayrıca yakınları, cinayetin de miras için işlendiğini iddia ettiler.