Yıllardır deniz kum, güneşle anılan ülke turizminin lokomotiflerinden Aydın ilinin 12 ay boyunca gerçek bir cazibe merkezi olma iddiasını ortaya koymak için 'Gün Aydın'la Başlar' projesini başlatan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in Nazilli ziyaretinde kendisine AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan eşlik etti.
Nazilli’nin Esenköy Mahallesi’ndeki Harpaşa Kalesi’nden Akçay’a kadar uzanan ekili araziyi kapsamı içine alan büyük çiftlik işletmesinin sahibi Arpaz Beyleri tarafından 19’uncu yüzyıl başlarında inşa edilen Harpasa Kalesi'nde (Arpaz kulesi) incelemelerde bulunan Vali Köşger, Aydın turizminin sadece yazlık bölgelerde değil, kültür turizminde var olduğunu göstermek ve kazandırmak için yapılması planlanan restorasyon çalışmalarını anlattı. Adnan Menderes Üniversitesi öğretim görevlisi Tuncay Ercan Sepetçioğlu’nun rehberliğinde Tarihi Arpaz Kulesi incelemesinde Vali Köşger, Milletvekili Erim, Kaymakam Arısoy ve Başkan Özcan, kulenin tarihini ve yapısını öğrenerek, hukuki süreçlerin en kısa sürede tamamlanıp projeye başlanacağını ifade ettiler.

“BÖLGE EKONOMİNE KATKIDA BULUNACAK”


Bölgenin önemli bir tarihi merkez olacağını dile getiren Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Çok önemli tarihi bir kentte bulunuyoruz. Biz burada bir proje yapılması için Nazilli Belediyesi’ne ödenek aktarmıştık, onlarda projeyi tamamladılar. Şimdi burada kamulaştırma süreci ve diğer hukuki işlemler tamamlanıyor. Hukuki süreçler tamamlandığında burayı Aydın Turizmine kavuşturacağız. Bölgenin tarihi ile ilgili önemli bir merkez olacağını düşünüyorum. Buradaki tarih çok önemli hikayelere, romanlara ve filmlere kaynaklık etmiş. Buraların turizme açılması bölge ekonomine de katkıda bulunacaktır. Bölgenin tarihi ile ilgili önemli bir merkez olacağını düşünüyorum. Burayı Türk turizmine kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Harpasa Kalesi'nde incelemelerde bulunan protokol üyelerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sunay Güler, Esenköy Mahalle Muhtarı Ali Küçük ve Nazilli Belediyesi daire müdürleri eşlik etti.