Didim’de Meandros kafede gerçekleşen toplantıya AK Partili Metin Yavuz’ın yanı sıra AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, MHP İlçe Başkanı Fikret Alkaya AK Parti Didim İlçe Teşkilatı, MHP İlçe yönetimi, Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Mahalle Muhtarları katıldı.

HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDULAR


Toplantıda ilk konuşan AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ile MHP İlçe Başkanı Fikret Alkaya toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek, katlım sağlayan herkese teşekkür etti. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ise AK Parti'nin uzun yıllardır sahada vatandaşın yanında olduğunu ve sıkıntılarını çözüm bulmaya çalıştığını belirtti. Bu tür toplantıların zaman zaman yapıldığını kaydeden İl Başkanı Özmen toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

“AYRIM YAPMADAN HERKESİN HİZMETKARIYIZ”


AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise muhtarların sorunlarına yönelik ilk toplantıyı Söke’den başlattıklarını belirtti. Yavuz; “Bu tür toplantılarda mahalle başkanlarımızı ve muhtarlarımızı bir araya getirmek istedik. Bizlere ulaşmaya çalışıyorsunuz ama bu tür toplantılar önemli. Bizim iktidarımızda planlı bir çalışma yapılmıyor. Bu tür toplantıları ani yaptık. Muhtarları dinleyeceğiz. Sorunları not alıp çözüm yollarını arayacağız. Bilgilendirme bizler için de önemli; fikirler üretiriz. Biz seçildikten sonra a ve b partiden ziyaede Aydın İl’in de yaşayan tüm arkadaşların hizmetkarıyız. Sorunları ayrım yapmadan ele alıyoruz. Biz çözüm noktasında bize ihtiyaç varsa her daim hazırız. Bu ikinci toplantımız ve diğer ilçelerde de yapacağız. Belli tarih koyup bu sorunları bir dahaki seferde birim amirleriyle bir arada olup, sorunları ele alacağız" dedi.

"ANKARA'DA GÜÇLÜ BİR İRADE VAR"


AK Partili Yavuz konuşmasında ülke gündemine ilişkinde değerlendirmelerde bulunarak “Libya tezkeresi gündemdeydi. Artık bu tezkereden sonra daha önce Akdenizde balık tutamazken şimdi ise söz sahibi olduk. Biz olmadan işlerin yürümeyeceğini göstermiş olduk. Ankara’da güçlü bir irade var. Yoğurt yiyişimiz biraz farklı da olsa MHP ile aynı hedefe yürüyeceğiz. Sonuçta ülkemiz AK parti iktidar ile biryere geldi. Ülkemiz büyürken bazı uçurumlar oldu. Bizim güçlü ülke olmamızı istemiyorlar. Bugün CHP ve İyi parti içerisinde vatansever bir çok arkadaşımız var ama bunları mecliste göremiyoruz. HDP diye bir parti var, onlar Kürt sorunu var diyor biz terör sorunu var diyoruz. Kürt sorunu nasıl olsun, bizim partide 60 dan fazla Kürt kökenli vekil arkadaşımız var. Bu konuda MHP hariç diğer partilerden bu konuda ses çıkmıyor" ifadelerini kullandı.

“KANAL İSTANBUL SADECE ERDOĞAN’IN DEĞİL 6 OSMANLI PADİŞAHI İLE ECEVİT’İN DE PROJESİYDİ”


Kanal İstanbul projesinin yapılacağını ve ülkeye değer katacağını kaydeden Metin Yavuz “Kanal İstanbul’u konuşurken, Suriye’lileri ve gariban insanları işin içine katarak farklı algı yaratılmaya çalışılıyor. Kanal İstanbul, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi değil 6 Osmanlı padişahının da projesiydi. Bu proje CHP’nin eski Genel başkanı rahmetli sayın Ecevit’in de projesiydi. CHP’liler onun kasketi yerine keşke bu projeye sahip çıksalardı. Ecevit’in bu konuyla ilgili projesi vardı, baksınlar araştırsınlar.Bu proje yapılacak. Yapıldıktan sonra ülkemize yıllık 6-7 milyar dolar gelir sağlayacak" şeklinde konuştu.

İKİ OKUL MÜJDESİ VERDİ


Milletvekili Yavuz konuşmasının ardından toplantıya katılan muhtarlara söz verildi. Muhtarlar başta hastane, doğalgaz, yeni mezarlık, kesimhane gibi ortak sorunların yanı sıra bazı mahallelerde okul ve lise sorunu, sağlık ocağı sorunu, halı saha, düğün salonu, küçük teknelere barınak, tarım reformu çalışmaları, sit ve milli parklar konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.
Muhtarların sorunlarını tek tek not alan Yavuz, ilgili müdürlerle de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Yavuz, Akbük’ün sağlık ocağının hafta sonunda açık kalması ve Balat’a sağlık ocağı açılması konusunda görüşme yaparken Didim’de 32 derslikli iki okulun yapılacağı müjdesini de verdi.