Cumhur İttifakı meclis üyelerinin katılmadıkları için ertelenen İncirliova Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda, deve güreşi festivalinde yaşanan sıkıntılar da konuşuldu. Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Sözcüsü Hatice İrik, Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya “Sizinle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Ama arkanızdaki ekip size destek olmuyor. Tepkimiz ekibinize” dedi. Ekibinden hiç kimsenin hata yaptığına inanmadığını belirten Kaya da, "Art niyetli olduğunu bilsem belediye başkan yardımcımı da, zabıta personelimi de kapının önüne koyarım. Kimseye karşı saygıda kusur etmedim, etmem de. Hatam varsa özür dilerim” diye konuştu. İncirliova deve güreşlerinde Aydın Milletvekili Metin Yavuz'a, kendilerine ve ilçe teşkilatlarına saygısızlık yapıldığını iddia eden Cumhur İttifakı meclis üyeleri, tepki amacıyla meclis toplantısına katılmamıştı. Çoğunluğun sağlanamamasından dolayı bir gün ertelenen toplantı, Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın yönetiminde, Cumhur ve Millet ittifakları meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

“TEPKİMİZ EKİBİNİZE”


Toplantıda söz alan Cumhur İttifakı Sözcüsü Hatice İrik, "Bizim devemiz yok, deve sucuğumuz da yok. Ama biz, vekilimizin deve güreşi festivaline gelmesini istedik. Çünkü festivalin ortamını, Ankara’da anlatsın diye. Siz, karşıladınız fakat ağırlamadınız. Deve sütü ve sucuğu ile ilgili coğrafi işaret istiyorsunuz. İktidar milletvekilleri olmadan bu nasıl olacak? Bizler kimseyi ötekileştirmiyoruz, muhalefet yapmıyoruz. Amacımız İncirliova halkına hizmet etmek. Biz sizi seviyoruz, sizin de bizi sevdiğinizi biliyoruz. Sizinle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Ama arkanızdaki ekip size destek olmuyor. Ekibiniz sağlam değil. Bizim tepkimiz ekibinize" dedi. İktidarın gücü ile İncirliova'ya gelen yatırım ve hizmetlerden bahseden İrik, vekillerinin de arkasında olduklarını ifade etti. Hizmet ve destek için her zaman Kaya'nın yanında olduklarını belirten İrik, "İncirliova’ya iktidarın desteği gelmiyorsa bunun sebebi sizin istemediğinizdendir. İktidarı elinizin tersi ile ittiğinizdendir" diye konuştu. İrik, Millet İttifakı milletvekillerinin festivale katılmadıklarını da hatırlattı.

“HATAM VARSA ÖZÜR DİLERİM”


Belediye Başkanı Aytekin Kaya da, festivale beklediklerinin çok üzerinde katılımın olduğunu ifade etti. "Güreşe gelen de gelmeyen de Allah razı olsun" diyen Kaya, ekibinden hiç kimsenin hata yaptığına inanmadığını ifade etti. Kaya, "Art niyetli olduğunu bilsem belediye başkan yardımcımı da, zabıta personelimi de ve diğer çalışanları da kapının önüne koyarım. Kimseye karşı saygıda kusur etmedim, etmem de. Hatam varsa özür dilerim. Ben, hizmet için göreve geldim. Benim için o parti, bu parti yok. Seneye çok daha güzel şekilde festival yapacağız" diye konuştu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Öte yandan yeni yılın güzel geçmesi için Cumhur İttifakı meclis üyeleri, Başkan Kaya’ya bir paket çikolata hediye etti. Kaya da, meclis üyelerine tatlı ikram etti.