1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 35 Kıbrıs gazisine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından hazırlanan "Milli Mücadele Madalyası ve Beratı" Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle verildi.
Törene, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Karagöz, Askerlik Şube Başkanı Per Ast. A. Muhammed Erdem, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Dnz. Yzb Cihan Seymen, İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, Kuşadası Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevim Hocaoğlu, STK temsilcileri Kuşadası Belediye Başkanı adına Etem Kerim, gaziler ve aileleri katıldı. Kuşadası Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevim Hocaoğlu, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve sonrasında kollanmasında fedakarlık, cesaret örneği gösteren Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, gazi ve şehitleri rahmet ve saygı ile andı. Gazilerimizin 45 yıl sonra unutulmadığının nişanesi madalyalarının verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

DUALAR EDİLDİ


Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de konuşmasında, ülkenin 3 tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen 4 tarafının düşmanlarla çevrili olduğunu belirterek, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı öncesinde ve sonrası yaşananların hatırlanmasını istedi. Yücel, Savaşın istenecek bir şey olmadığını ancak Türk milletinin yaşlısından gencine ülkesini korumak için şehit olmaya ve gazi kalmaya her zaman hazır olduğunu söyledi. Böyle anlamlı bir günde aralarında olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazileri, şehitleri minnet, saygı ve rahmetle andı. Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden tüm şehitler için dua etti. Ardından fotoğraf çekimi ile program sona erdi.