Söke Deveciler Derneği’nce düzenlenecek olan şenlikte Milas'tan Hermiyaslar, Akşaçlı Karyabeyi, Germencik'ten 10 numaralar, Bodrum'dan Gümrükçü Ali Kafilesi, Şahmaran, Heredot, Burhaniye'den Çılgın Hasan, Söke'den Savarona, Alpaslan 1071 gibi 100’ün üzerinde ünlü güreş devesi mücadele edecek.

YAVAŞ’TAN ANASPONSPOR YAVUZLAR’A TEŞEKKÜR

Şenliğe tüm vatandaşları davet eden Söke Deveciler Derneği Başkanı Mehmet Yavaş, “Deve güreşi, alanını bizlere tahsis ederek maddi destekte bulunan Anasponsorumuz Yavuzlar ailesine Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Yavuz beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Geçmişten günümüze büyüklerimizi tarafından taşınan bu kültürü gelecek nesillere taşınması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebilme gayreti içindeyiz. Bu kültürü yaşatmak için gerek deveci gerekse Savran arkadaşlarımızın yanı sıra bu kültüre gönül vermiş arkadaşlarımızın büyük desteklerinin olması bize daha da güç vermekte. Bize her türlü desteği veren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Amacımız hemşehrilerimize keyifli bir etkinlik yaşatabilmek. Tüm hemşehrilerimizi bu kültürü birlikte yaşatmaya davet ediyoruz” dedi.

YAVUZ: "KÜLTÜRLERİMİZİ YAŞATMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU"

Yavuzlar ailesi adına konuşma yapan Yavuzlar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Yavuz, “Biz Yavuzlar ailesi olarak eski devecilerdeniz, rahmetli babam ve amcam Kemal Yavuz-Ali Yavuz eski devecilerdendi. Bu devecilik bizim Ege'nin ve Söke’mizin kültürü 8 Aralık Pazar Günü gerçekleşecek olan deve güreşinde bizim de çorbada tuzumuzun olması bizleri çok onurlandırıyor. Söke çok gelişmekte olan bir ilçemiz bu tür kültürlerimizin devam etmesini sağlamanın hepimizin boynunun borcu olduğunu düşünüyorum. Söke Deveciler Derneği Başkanı Mehmet Yavaş ve yönetimine bizleri anasponsorluğa layık gördükleri için başta ailem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. 8 Aralık'ta Söke Beyaz Altın Deve Güreşi'nde buluşalım" dedi
Festivalin 10.30'da başlaması bekleniyor.