Zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürmelerine rağmen sporcu yetiştirmeye devam eden amatör spor kulüplerinin sesi, ASKF Başkanı Hasip Arıkan oldu. Açıklama yapan Başkan Arıkan, herkesin amatör spor kulüplerinin içinde bulundukları ekonomik durumu bildiğini söyledi.

"SPORUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ"


Kulüplerin hiçbirisinin sabit bir geliri olmadığının altını çizen Arıkan, "Başkan ve yöneticilerin çevrelerinden topladıkları bağışlarla, kendi ceplerinden harcadıkları paralarla kulüpler faaliyetlerine devam ediyor. Bu sayede de yüzlerce çocuk spor yapıyor. Spor yapan her çocuk, üst düzey sporcu olacak değil. Çocuklar spor ile kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor, disiplin kazanıyor, sosyalleşiyor ve sağlıklı yaşıyor. Anlaşılacağı üzere sporun faydaları saymakla bitmez" dedi.

"DESTEK OLMALARINI BEKLİYORUZ"


Ayakta kalmak için mücadele veren kulüplerin üzerlerindeki yükün biraz daha hafifletilmesi gerektiğini kaydeden Arıkan, "Yerel yönetimler ve devlet, kulüplerimize sahip çıkıyor. Ama biz biraz daha yükümüz hafiflesin istiyoruz. Kulüplerimize; belediyelerimizin her yıl planlı ve düzenli olarak destek olmalarını, devletimizin de malzeme ve diğer konularda yardımcı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"SPOR TESİSİ SAYISI ARTMALI"


Kentteki mevcut spor tesislerinin ihtiyacı karşılamadığını ifade eden Arıkan, geleceklerinin teminatı gençler için spor tesisi sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.