Yaklaşık altı yıldır devam eden proje kapsamında Nazilli ve çevresinde yaşayan down sendromlu çocuklar Numune-Tek işletmesinin ev sahipliğinde atla terapi görüyor. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, özel çocukların atla terapisine katılarak onların yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Özel çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Özcan’ın gelişinden duydukları mutluluk down sendromlu çocukların yüzlerine yansıdı.

YAKLAŞIK 60 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR


Atla terapi etkinliğinin paydaşlarından olan Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun Müdürü Ali İhsan Şahin, Nazilli Belediyesi’nin işbirliğiyle yıllardır yapılan ve 60’a yakın öğrencinin yararlandığı etkinliğin otistik ve down sendromlu çocuklar üzerinde muazzam olumlu etkileri olduğunu belirterek katkısı olan herkese teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERE OLUMLU ETKİLERİ VAR


Yine projenin paydaşlarından olan Süleyman Efendi Özel Eğitim Okulu Müdürü Hatice Tünay ise, “Hiperaktif öğrencilerimiz ata bindikleri zaman hiperaktif duygularını yenip en azından beş dakika da olsa sakin kalmayı başarıyorlar. Bu da öğrencilerimizin dikkat süresini uzatıyor. Diğer yandan da hayvan sevgisini öğreniyorlar. Down sendromlu çocuklar hayvanlara en şefkatle yaklaşan öğrenciler. Okul olarak 19 öğrenciyle etkinliğe katılıyoruz. Buraya Çarşamba günleri geliyoruz ve çocuklarımız Çarşamba’yı iple çekiyorlar. Etkinliğimize katkı sağlayan Nazilli Belediyesi’ne ve Numune-Tek’e çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle etkinliğin çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini dile getirdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU YAPTI


Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan sosyal belediyecilik anlayışını söz konusu etkinlikle tekrar göstermekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bugüne kadar görev yapmış tüm belediye başkanlarımıza ve etkinlikte emeği geçmiş olanlara teşekkür ediyorum. Böyle güzel şeyler inşallah her zaman devam eder. Öğrencilerimizin hayata bağlanmaları, güzel değerler oluşturulması noktasında birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Okul müdürleri Başkan Özcan’a teşekkür plaketi ve otizmli çocukların yaptığı ay yıldızlı tabloyu hediye etti.