Aydın’a getirilen ' Bitcoin Safiye' lakabı takılan Safiye Gökçen Y. emniyete getirildiği sırada rahat tavırlarıyla dikkat çekerken, mağdur vatandaşlar nasıl dolandırıldıklarını anlattı.

HESABINDA 380 MİLYON BİRİKTİRMİŞ

Aydın’da eşiyle birlikte jeotermal firmasının kuyularının denetim işini yapan bir şirket kuran ve asıl işi ‘ekonomi brokeri’ olan Safiye Gökçen Y, iddiaya göre kılıktan kılığa girerek tanıştığı insanlara sanal para bitcoin borsasında yüksek kazanç vaat ederek paralar topladı. Topladığı paralarla bitcoin alan ve bunları kendi hesabında tutan Safiye Gökçen Y., kripto hesabında biriken bitcoinle sırra kadem bastı. Aydın’da Bitcoin Safiye’nin dolandırdığı 28 kişi savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Bitcoin Safiye’nin Aydın’ın yanı sıra Kayseri, Konya, Muğla, Denizli ve Ankara ile birlikte pek çok ilde çok sayıda kişiyi dolandırdığı tespit edildi. Hesabında yaklaşık 380 milyon lira olduğu ileri sürülen ve nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında yakalama kararı bulunan Safiye Gökçen Y’nin bir mekanda eğlenirken görüntüleri ortaya çıktı.

AYDIN POLİSİ PEŞİNE DÜŞTÜ

Aydın Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, Safiye Gökçen Y.’nin peşine düştü. Son olarak İstanbul’da görülen Safiye Gökçen Y.’yi yakalamak için titiz bir çalışma yapan Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel ekip, teknik takip sonucu Safiye Gökçen Y’nin yerini tespit etti. Bursa’ya hareket halinde olduğunun belirlenmesiyle Aydın polisi, durumu Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.

RAHAT TAVIRLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Bursa Polisi de, İstanbul-İzmir Otoyolu'nda şüpheli otomobili Bursa Batı gişelerinde durdurarak araçta bulunan Safiye Gökçen Y’yi gözaltına aldı. Safiye Gökçen Y, Aydın Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bursa’dan teslim alındıktan sonra Aydın’a getirildi. Sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzeri Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü binasına getirilen Safiye Gökçen Y, rahat tavırlarıyla göze çarparken, basın mensuplarının, "Mağdurların paralarını geriye ödeyecek misiniz?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

HİZMETÇİSİNİ BİLE DOLANDIRMIŞ!

Bitcoin Safiye’nin yakalandığını öğrenen Bitcoin Safiye mağdurları, Emniyet Müdürlüğü binasına akın etti. Saatlerce bina önünde bekleyen mağdur vatandaşlar, Bitcoin Safiye’nin ekip aracıyla getirildiği esnada ‘yazıklar olsun’ diyerek tepkilerini gösterdi. Safiye Göçken Y. mağduru olan A.B. kendisinin de 61 bin lira kaptırdığını söyledi. Safiye Gökçen Y’nin yanında üç ay temizlik işleri yaptığını belirten A.B., “Kuaför arkadaşım beni kendisiyle tanıştırmıştı. Safiye evinde internet üzerinden sanal para işi yapıyordu. Ben de evinde temizlik işi yapıyordum. Ben de şahit oldum. 3 veren 5 kazanıyordu. Bana da sen üç lira ver bir ay sonra ana paranı çıkaracağız. Hatta üç ay ellemezsem bana daha fazla para çıkaracağı söylüyordu. Ben de babamın 61 bin lirasını verdim. Başka bir arkadaşım 90 bin lirasını vermiş. Ki arkadaşıma 5 bin lira da vermiş. Ana parasını çıkaranlar da var. Perşembe günü gece üçte iletişime geçip para istedik. Herkese bütün parayı yarın hesabınıza yatıracağım demişti. Gece üçten sonra yok olmuş. Sabahına diğer mağdurlar gibi hepimiz Safiye’yi aradık ama ulaşamadık telefonu kapalıydı. İki aydır da ulaşamıyorduk. Yakalanmış olması bizleri sevindirdi, inşallah paralarımızı geri öder” dedi.