Nazilli Belediyesi’nden otogarın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda yazılı basın açıklaması yapıldı. Terminalin keyfi olarak devredilmediği, Büyükşehir Yasası ve Danıştay 8. Hukuk Dairesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda devrin gerçekleştiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Nazilli Terminali’nin işletme hakkının devredilmesi ile ilgili Nazilli Belediye Başkanlığı’na açmış olduğu ve Aydın 2. İdare Mahkemesi 2016/1446 Esas 2017/17 Karar No ile istemin reddine karar verilen söz konusu karar Danıştay 8. Hukuk Dairesi 28 Haziran 2018 tarih ve 2018/1351 Esas 2018/3724 karar No’lu kararıyla bozulmuştur.”

“KEYFİ BİR KARAR DEĞİL”


Açıklamada, “Kararın bozulmasına gerekçe olarak ‘…6360 sayılı kanunun geçici 1. Maddesi 8. Fıkrasına göre her çeşit yolcu ve yük terminallerinin büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşlar arasında paylaştırılacağı’ hükmü gösterilmiştir. 2577 Sayılı İdari yargılama Usulü Kanunu’nun 52/5. Maddesi ‘kararın bozulması kararın yürütülmesini kendiliğinden durdurur’ hükmü gereğince ilgili mahkeme kararının gereği talep olunmaktadır. Kısaca mevcut durum bir keyfiyet değil, Türk Mahkemelerince verilen uyulması gerekli bir karar ve yasal durum mucibi bir zarurettir” ifadeleri yer aldı.

ARAZİ NAZ-BEL’DE KALDI


Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: “Ortada 31 Mart 2019 seçimleri sonrası oluşan özel bir durumun olmadığı, uzun süredir devam eden hukuki bir sürecin mevcut olduğu açıktır. Mevcut durum bu olmasına rağmen Nazilli’mizin ve Nazilli Belediyemizin hak ve hukuku en üst düzeyde korunmuş, Otogar arazisinin Nazilli Belediyesi şirketi Naz-Bel’e ait kalması sağlanmış ayrıca otogarda bulunan işletmelerin kira gelirlerini alma yetkisi Nazilli Belediyesi’nde kalmıştır. Sonuçta yasa ve dava gereği otogar hizmetleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş, ticari işyerleri ve otogar alanı gayrimenkulü Naz-Bel’de kalmıştır.”

İDDİALAR YALANLANDI


Açıklamanın devamında, “Daha önce defaatle ifade ettiğimiz Nazilli Belediyesi’nin ve Nazilli halkının tüm varlıklarına sahip çıkma kararlılığımız ve birlikten kuvvet doğar anlayışıyla Büyükşehir Belediyemizle ortak akıl yürüterek yaptığımız çalışmalarımız devam edecektir. Öncesinde ilgili mahkeme kararları çerçevesinde bir basın bilgilendirmesi yapılmasına rağmen kamuoyunda Nazilli Belediyesi’ne ait varlıkların keyfi olarak başkalarına verildiği, Nazilli’ye ait varlıklara sahip çıkılmadığı gibi maksatlı haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.