NTO’dan KVKK bilgilendirmesi

Nazilli Ticaret Odası (NTO) tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Nazilli Ticaret Odası olağan meclis toplantısında, Avukat Fatih Karamercan ve Serdar Yağcı’nın sunumu ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. NTO toplantı salonundaki toplantının açılışında bir konuşma yapan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan ile Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun getirdiği yenilikler hakkında iş dünyasının farkındalığının arttırılması amacıyla böyle bir bilgilendirme toplantısını düzenlediklerini belirtti.

“AĞIR YAPTIRIMLARLA KARŞILAŞMALARINI İSTEMİYORUZ”


Bu tür faydalı bilgilendirme toplantılarına önem verdiklerini dile getiren Nuri Arslan, “Öncelikle iş dünyası için oldukça önem taşıdığını düşündüğümüz bu toplantımıza katılım sağlayan üyelerimize teşekkür ediyorum. Yürürlükte olan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun ağır yaptırımları bulunmakta. Bu yüzden de oda yönetimi olarak işletmelerimizi de bu konuda nasıl bilgilendirebiliriz diye düşündük. Ve bu konunun uzmanları ile temasa geçip destek aldık. Artık devletin kendi kurumlarında bile bu kanunun uygulandığını deklere etme zorunluluğu bulunuyor. Bu yüzden üyelerimizin de ağır yaptırımlarla karşılaşmalarını istemediğimiz için bu tarz bilgilendirme toplantılarına önem veriyoruz” diye konuştu.
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun genel yapısı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenme şartları, veri sorumlularının yükümlülükleri, ilgili kişilerin hakları ve mevzuattaki diğer düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

31 Ekim 2019 Aydin/ Nazilli- Gündem

Muhabir Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Aydin Markaları

Aydın Ses Gazetesi, Aydin ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (256) 213 16 50
Reklam bilgi


Anket Sitemizi nasıl buldunuz?