Karacasu Şehir Stadı’nda düzenlenen törene Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, Karacasu MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Ali Akar, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Mal Müdürü Zekai Amaç, Milli Emlak Şefi Mehmet Gümüş, Nüfus Müdürü Abdullah Çelik, ADD Başkanı İsa Çetin, Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. İlçe protokolünün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.

KAYMAKAM SOLEY KONUŞMA YAPTI


Sunuculuğunu Ayşe Kalkan ve Celal Tezcan’ın yaptığı törende Kaymakam Ahmet Soley günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Soley, konuşmasında, “Geçmişten aldığımız güçle, ezelden ebede birlik beraberlik içinde yürürken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını büyük bir coşku içerisinde kutluyoruz. Bu anlamlı günde başta Büyük Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Binlerce yıllık tarih boyunca her zaman yeniden doğuşlara imza atmış aziz milletimizin, Karacasulu hemşehrilerimizin, yarınımızın teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sizleri en içten duygularla selamlıyorum” dedi.

ATATÜRK’ÜN SARI ZEYBEĞİ TEMSİL EDİLDİ


Etkinlikler kapsamında ilk olarak Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Harun Kocabıyık yönetiminde hazırladıkları halk oyunları gösterisi sunuldu. Alışılmışın dışına çıkılan sunumda halk oyunu ekibini ellerinde Türk bayraklarıyla diğer öğrenciler çevreledi. Okul öğrencilerden 2 yıldır at binen ve rahvan at yarışlarına ve gösterilere katılan Emre Öztürk efe kıyafeti ile bir yandan bindiği atı kontrol edip bir yandan Türk bayrağını taşıdı. 4 yaşındaki rahvan at gürültüye rağmen ürkmeyerek sahada görevini başarıyla yerine getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden 8 ay önce bir baloda oynadığı sarı zeybek Atatürk’ü temsil eden bir öğrenci tarafından canlandırıldı. Görsel bir şölene dönüşen gösteri büyük alkış aldı.

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ


Ardından İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Türkmen “Akdeniz’e doğru”, Karacasu’yu Sevenler İlkokulu öğrencisi Eymen Kalkan “Cumhuriyet”, Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencisi Gülsüm Yaravlı “Atatürk ve Cumhuriyet” isimli şiirlerini okudu. Hitabeti sebebiyle törenlerin alışılmış ismi Karacasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Eren Sarıdayı da “Cumhuriyet’in Ellinci Yılı Marşı”nı başarılı bir şekilde seslendirdi. Karacasu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisinin ardından ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrenciler ile birlikte şiir alanında Aydın il geneli ikincisi olan Karacasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hanifenur Ceylan’a madalya ve ödülleri takdim edildi. Kutlamalar geçiş töreni ile sona erdi.