Kutlamalara Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Garnizon Komutanı Albay Durmuş İlhan Başer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ile birlikte protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılırken vatandaşlar da törene ilgi gösterdi.

“GURUR VE COŞKU İÇERİSİNDEYİZ”

Kutlamalar Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Garnizon Komutanı Albay Durmuş İlhan Başer ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun tören aracı ile törene katılanları ve halkı selamlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger yaptı. Vali Köşger, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede emin adımlarla birlik ve beraberlik içinde yürürken Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yılını kutlamanın gururu ve coşkusu içerisindeyiz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi.

KOMANDOLARIN GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Vali Köşger konuşmasının ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Halk Oyunu gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından Foça Jandarma Komando Eğitim Destek ve Tatbikat Tabur Komutanlığı tüfekli hareketler gösterisi sundu. Askerlerin şovu vatandaşlardan alkış aldı. İstasyon Meydanı’ndaki kutlamalar geçiş töreninin ardından sona erdi.

DOWN SENDROMLU SELİN İLGİ ODAĞI OLDU

Töreni ailesiyle birlikte izlemeye gelen down sendromlu 11 yaşındaki Selin Örgülü, elinde Türk bayrağı ile Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşadı. Selin, her yıl 29 Ekim kutlamalarına katıldığını belirtti.