Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, fakülte ile ilgili bilgiler verdi. Fakültede bin 830 öğrenci ile 9 bölümde eğitim faaliyetlerinde bulunduklarını belirten Prof. Dr. Gençsoylu, “Fakültemizin araştırma ve uygulama çiftliğinde yaklaşık bin 450 dekar bir alanda üretim yapıyoruz. Bin 300 dekar alanda mısır üretimini gerçekleştiriyoruz. Verim önceki yıllara oranla oldukça yüksek. Ekonomik sıkıntılarımız artık ortadan kalktı. Önümüzdeki yılların bu yıllardan daha güzel olacağına inanıyoruz” dedi.

KAŞAR PEYNİRİ ÜRETİLECEK

Çiftlikte bitkisel üretimin yanında hayvansal üretimin de yapıldığı ifade eden Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “Büyük ve küçükbaş yetiştiriciliği, bunun yanında yaklaşık bin 300 dolayında gezen tavuk ve kuluçka tavuk ile yumurta üretimi yapıyoruz. Elde ettiğimiz süt ile 2 çeşit peynir, tereyağı, kefir, dondurma, kesik üretimi yapıyoruz. Yakın zamanda da kaşar üretimine geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Ziraat Fakültesinin çok önemli bir potansiyeli olduğunu, son yapılan çalışmalarla gelinen noktanın daha da ileriye taşınacağına inancının tam olduğunu ifade etti.