Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim’i Anma ve 1. Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında, 2 bin yıllık gladyatör dövüşleri canlandırıldı.Afrodisias’ta bulunan doğal akustiği ile meşhur 8 bin kişilik antik tiyatroda tarihi bir etkinliğe imza atıldı. 2 bin yıl önce antik roma kıyafetlerini giyen dönemin kral ve kraliçesi yine dönemin kıyafetlerini giyen asker ve yardımcılarıyla danslar eşliğinde sahneye giriş yaparken kılıç ve kalkanlarla gladyatör dövüşleri canlandırıldı. Beden Eğitim Öğretmeni Mustafa Senir ve vücut geliştirme sporcularının rica üzerine ilk kez sahneledikleri gösteri profesyonelleri aratmadı. Kılıçlarla dövüşen askerlerin ölüp öldürülmeme işaretlerini de kral verdi.

HEYECANLA TAKİP EDİLDİ

Etkinliği AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Buharkent Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Yenipazar Kaymakamı Bekir Yalçın, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Soner Yelkovan, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Berlin Eski Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Karacasu Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz takip etti. Dolu dolu geçen festivalin son gününde Afrodisias Antik Tiyatro’ da düzenlenen Gladyatör dövüşlerine yoğun katılım oldu. Gladyatör dövüşleri vatandaşların da yoğun katılımıyla heyecan içinde gerçekleşti. Ayrıca Antik tiyatro İl Gençlik ve Spor müdürlüğüne bağlı okçuluk ekiplerine de ev sahipliği yaptı.

KUVVET ERİM TEBRİK ETTİ

Etkinliğin ardından konuşan Bekir Kuvvet Erim küçük bir ilçede böylesine uluslarararası çapta festival düzenledikleri için Kaymakam, Belediye Başkanı ve tüm emeği geçenleri tebrik etti. Kaymakam Ahmet Soley, böylesine bir festivalin altında başarıyla kalkmanın mutluluğunu yaşarken en büyük destekçisi Zeki inal'la kucaklaştı. Gelecek adına çok olumlu sinyaller aldıklarını ifade eden Kaymakam Soley, emeği geçenlere teşekkür etti. Festival çok ses getirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Zeki İnal, "Daha aynı şirkette çalıştığım bir arkadaşım Fas'tan aradı, tebrik etti.Bu beni ne kadar başarılı bir iş yaptığımız konusunda beni sevindirdi" şeklinde konuştu. AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç de böylesine güzel bir organizasyonun büyüyerek devam etmesi gerekliliğine vurgu yaptı.