Programa AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, projeler hakkında bilgi almak isteyen iş insanları ve girişimci olmak isteyen vatandaşlar katıldı.

KOSGEB'İN HEYBESİ DOLU, YARARLANMAK GEREKİR”

AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, KOSGEB'in heybesinin para ile dolu olduğunu, bundan yararlanmak gerektiğini aktardı. Aydın'ın yeraltından yer üstüne kadar bereketli bir şehir olduğunu belirten Yavuz, değerlendirme yönüne fazla gidilmediğini söyledi. Yavuz, "Aydın'ın yaklaşık 700 milyon dolar ihracatı varken komşu il Denizli'nin 3 milyar doları aşmış. Ülkede yaklaşık 80 bin ihracatçı varken Aydın'da sadece 152 firma, bu büyük bir başarısızlık, biraz kendimizi uyandıralım. Kuşadası sadece turizm kenti değil, eski Aydın değil, Kuşadası da eski Kuşadası değil. KOSGEB'den faydalanmak gerek" diyerek hazır kaynaktan nasıl yararlanmak gerektiğini paylaştıklarını ifade etti.

YENİ DESTEK PROJESİ’Nİ ANLATTI

KOSGEB Aydın Müdürü Sadullah Dülger ise yeni destek projesini anlattı. Yurtdışı pazarlama destek programı hakkında bilgi verdi. Amaçlarının ülkede üretilen malların dışarıya pazarlanması olduğuna dikkat çekerek hizmet ihracatının turizmde gerçekleşebileceğini söyledi. Aydın'ı KOSGEB desteği ile katma değerli hale getirecek ve ülke ekonomisinde daha yukarı tırmandıracak her türlü projeye destek vereceklerini belirtti, yararlanma şartlarını anlattı.