Türkiye’yi tehdit eden terör örgütlerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na kurum, kuruluş ve vatandaşlardan destek yağıyor. Bu çerçevede bir destek de, Nazillili incircilerden geldi. Daha önce Zeytin Dalı Harekatı’na incir göndererek moral veren incirciler, Barış Pınarı Harekatı'nı yürüten kahraman Mehmetçiğe de incir gönderme kararı aldı. Kararı öğrenen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, incircilerle Nazilli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Tüm paydaşlarla koordinasyon sağlanması amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Özcan'ın yanı sıra, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Nazilli Belediye Başkan Vekili Mustafa Tınas, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, Nazilli Ticaret Odası ve Ziraat Odası üyeleri ile işletme sahipleri katıldı.

“ASKERİMİZİN YANINDAYIZ”

"Türk Milleti, Türk Devleti ve ordusuyla bir bütündür" diyen Başkan Özcan, “Bugün de birlikte olduğumuzu göstermek için Ticaret Borsamız, Ticaret Odamız, Ziraat Odamız ve değerli incir İşletmecileri ile bir bütün olduk. Bugün durumun acil olmasından dolayı ivedilikle toplandık. Diğer arkadaşlar kusura bakmasın ulaşabildiklerimizle bir an önce bir araya geldik. Kısa bir durum değerlendirmesinde bulunduk. Daha önce Nazilli'deki incir işletme sahibi arkadaşlarımız Afrin Operasyonu'nda askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla ve gıda takviyesi amacıyla incir paketi göndermişlerdi. Aynı uygulamayı bu sefer daha koordineli bir şekilde hem köylülerimizi, hem üreticilerimizi, hem de işletmecilerimizi uygulamaya dahil etmek istedik. Nazilli Belediyesi olarak borsalarımız, odalarımız incir işletme sahipleri ile bir kampanya başlatıyoruz” dedi.

“HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Her bir askere 200 gram İncir paketi gönderilmesinin planlandığını ifade eden Özcan, “İnşallah bunu da başaracağız. Herkes elini taşın altına koyuyor, koyacaktır da. Türk Milleti az önce de söylediğim gibi ferasetli bir millettir, azizdir. Bu noktada bizim için, geleceğimiz için, canını ortaya koyan savaş alanında çarpışan askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bu kampanyayı başlattık. Bütün vatandaşlarımızı bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Ulaşabilecekleri yerler Nazilli Belediyesi, Ticaret Borsası, Ziraat Odasıdır. Bize ulaşan incirlerin paketlemesini yapıp, askeri birliklerimize göndereceğiz. Nazilli, daha önce böyle kampanyalar yapmış ve başarmış bir şehrimizdir. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz” diye konuştu.

KIRLIOĞLU: “BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

Kahramanlara moral olması açısından bu kampanyayı düzenlediklerini dile getiren Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Geçen yıl incirci arkadaşlarla toplanıp Zeytin Dalı Harekatı’nda kahraman Mehmetçiğimize incir göndermiştik. Bundan dolayı da Mehmetçiğimiz çok sevinmiş ve onurlanmıştı. Malumunuz Barış Pınarı Harekatı'mız başladı. Bu sene de tekrar incir göndermeye karar verdik. Vekilimize sorduk çok iyi olur dedi. Borsa olarak biz gazetelerde duyurduk bu olayı. Bugün de Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan davet etti. Biz de paydaş olarak işin içinde olalım dedi. Biz de birlikten güç doğar dedik. Hep beraber, üreticilerimizle berber incir vermek isteyenlerle kahraman Mehmetçiğimize moral olması açısından incir göndereceğiz. 150-200 gram arasında incirler gönderilecek. Bu kampanyaya gönüllü olan herkesi bekliyoruz. Gerek belediyeye, gerekse borsaya, gerekse diğer paydaşlara incirleri ulaştırırlarsa seviniriz” ifadelerini kullandı.