İncirliova Cumhuriyet Meydanı’na park edilen Cumhuriyet TIR'ının açılış kurdelesini İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya kesti. İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin yer aldığı TIR'ın açılış törenine ADD İncirliova Şube Başkanı Belgin Güler ve yönetimi, CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah Çağlar, İncirliova Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Güler ve Hülya Erginer ile meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN KAYA'DAN TEŞEKKÜR


Törende konuşan Şube Başkanı Güler, ADD’nin Cumhuriyet TIR'ının Milli Mücadele'nin 100’üncü yılı dolayısıyla hazırladığını söyledi. TIR'da Atatürk ve inkılaplarla ilgili görsel materyallerin olduğunu kaydeden Güler, TIR'ı İncirliova halkının ziyaretine açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Cumhuriyet TIR'ı Projesi için ADD’ye teşekkür eden Belediye Başkanı Kaya da, "Cumhuriyet TIR'ı Projesi çok güzel ve çok önemli bir çalışma. Bu projeyi hayata geçiren herkesi kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk o kadar büyük bir kahraman o kadar büyük bir dehadır ki onun eserlerini sadece bir TIR'a değil, uçaklara, büyük gemilere doldurup dünyayı dolaştırsak yine de onu tam olarak anlatmış sayılmayız. Yolumuz büyük önderimiz Atatürk’ün yoludur” dedi. Konuşmaların ardından, TIR ziyarete açıldı. Başkan Kaya ve beraberindekiler, TIR'ı gezerek, içinde sergilenen görselleri dikkatle inceledi.