Üreticilerin doğal olarak ürettikleri ürünleri aracısız tüketiciye ulaştırması için Köy Pazarı Projesi’ni hayata geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, başarıyla devam ettirdiği proje kapsamında Arapapıştı, Çakırbeyli ve Tarihi Kavaklı’nın ardından Germencik Belediyesi ile ortaklaşa Selatin Köy Pazarı’nı hizmete açtı. Selatin Mahallesi’nde 800 yaşındaki anıt çınar ağacının altında kurulan ve 40 üreticinin tezgah açtığı pazarın açılışına Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Muhtar Kerim Çetin, mahallesi için tarihi bir gün olduğunu belirterek, pazarın açılmasından dolayı Belediye Başkanları Özlem Çerçioğlu ve Fuat Öndeş'e teşekkür etti.
İlçesinin her mahallesinin bir inci tanesi olduğunu belirten Germencik Belediye Başkanı Öndeş de, üstü toz örtülü olan mahallelerinin kıymetlerini ortaya çıkaracağını ifade etti. Göreve geldiği günden beri mahallelerin tamamına dokunmaya çalıştığını belirten Öndeş, "Selatin, diğer mahallelerimizden farklı. Kıymetlileriyle anıt ağacıyla çok güzel bir konumda. Önceliğimizi bundan dolayı buraya verdik. Adım adım planlayarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun da destekleriyle mahallemizi, pazarımızı bugüne kadar getirdik. Bugün, Selatin'in kaderinin değiştiği gündür. Bundan sonrası artık Selatin halkımıza kalıyor. El ele vereceğiz, burayı daha güzel hale getireceğiz. Pazarın açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi. Germencik'in tarım ve turizm kenti olduğuna işaret eden Öndeş, köylü ve çiftçinin kalkınmasının Germencik'i de olumlu yönde etkileyeceğini dile getirdi.

'KENTİN SADECE JEOTERMAL İLE ANILMASINI İSTEMİYORUZ'


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz da, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Selatin'e çok güzel hizmetler yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Yolunun yapılması ve pazarının açılmasından dolayı Selatin'in yakın zamanda ciddi bir çekim merkezi olacağını düşündüğünü belirten Karakoz, "Selatin’de pazarın açılmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bu pazarın devam etmesi, gelişmesi ve Aydın'ın diğer köylerine de yaygınlaşması için elimden geleni yapacağıma da söz veriyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Aydın'ın Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden birisi olduğunun altını çizen Karakoz, kentin sadece jeotermalle anılmasını istemediklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Karakoz ve Öndeş, protokol üyeleri ile birlikte kurdele keserek Selatin Köy Pazarı'nı hizmete açtı.