Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla Türk Kızılayı Aydın Şubesi ile Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi iş birliğinde görme engelli üyelere yönelik dernek binasında uygulamalı olarak eğitim semineri düzenlendi.

‘AYRIMCILIĞA GEÇİT YOK’


Seminerde görme engellilere, İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Uzay Tok tarafından hava yolu tıkanıklığı, kan şekeri düşmesi, bilinç bozuklukları, hayvan ısırmaları ve temel yaşam desteği konuları uygulamalı olarak anlatıldı. Seminerle ilgili bilgi veren Uzay Tok, “Bu yıl ki tema olan ‘Ayrımcılığa Geçit Yok’ teması kapsamında görme engelli arkadaşlarımıza uygulamalı olarak eğitim verildi. Kendileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Umarım kendileri için de faydalı olmuştur, bizleri ağırlayan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen’e ve eğitime katılan dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLARI FARK ETTİK


Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen ise, “Bizler açısından çok faydalı bir seminer oldu. Bu vesileyle birçok doğru bildiğimiz yanlışı fark etmiş olduk” diyerek Uzay Tok’a teşekkür etti.